havadurum

Mutluay, CHP Genel Merkezi'nde “ön seçim” dedi

CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı İrfan Mutluay, pazartesi günü Çanakkale’den Ankara’ya “ön seçim” talebiyle yürüyüş başlatmıştı. Partisinin genel merkezine giden Mutluay, CHP Genel Başkan Yardımcılarıyla bir araya geldi.

1438

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi partilerin Belediye Başkan adayları bir bir belli oluyor. Çanakkale’de de CHP’nin Belediye Başkan Adayı olarak Muharrem Erkek atanmıştı. Atanma kararının ardından CHP Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan İrfan Mutluay, 25 Aralık pazartesi günü Çanakkale Truva atı önünde yaptığı basın açıklamasının ardından “ön seçim” talebiyle Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı.

“Demokratik değişim ve ön seçim talebimizi ilettik”

3 gün süren yürüyüşün ardından CHP Genel Merkezi’ne varan Mutluay burada bir basın açıklaması yaptıktan sonra CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek ve Ensar Aytekin ile bir araya geldi. Gerçekleşen görüşmeye dair Çanakkale OLAY Gazetesine yaptığı açıklamada, “Biz demokratik değişim ve ön seçim talebimizi CHP Genel Başkan Yardımcılarımız Gökhan Zeybek ve Ensar Aytekin’e ilettik. Onları da dinledik. Burada bulunuş amacımız taleplerimizi iletmekti. Bunun yanında büyük çoğunluğu partililerimiz ve kent halkının 8 saatte toplanan aynı yöndeki talep bilgilerini de kendileriyle paylaştık. Her iki genel başkan yardımcımızın da sonuçla ilgili bizim le paylaşabileceği bir karar yok. Kararlar MYK ve Parti Meclis’inin kararıdır. 3 günlük yürüyüşün ardından Ankara’da kendimizi basın açıklamasıyla da ifade ettik. İmzalı dilekçeleri paylaştık ve sözlü olarak talebimizi dile getirdik” dedi.

“Kurucu ilkelerimiz ve değerlerimiz ışığında demokrasiyi her alanda savunmaya devam edeceğiz”

Mutluay, CHP Genel Merkezi’nin ardından Anıtkabir’i ziyaret etti. Mutluay, “Ülkemizin ve Partimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve İkinci Cumhurbaşkanımız, ikinci Genel Başkanımız İsmet İnönü'yü Anıtkabir'de ziyaret ettik. Gururluyuz, izlerindeyiz... Kurucu ilkelerimiz ve değerlerimiz ışığında demokrasiyi her alanda savunmaya devam edeceğiz. Demokrasi ve Önseçim” açıklamasında bulundu.(Damla Yeltekin)

Paylaş