havadurum

Muharrem Erkek Çanakkale Belediye Başkanlığına talip olduğunu açıkladı

TBMM’de 3 dönem Çanakkale Milletvekilliği yapan CHP’li Muharrem Erkek, konuk olduğu bir televizyon programında, Çanakkale Belediye Başkanlığı Aday Adayı olduğunu duyurdu.

1246

FOX TV’de yayımlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat programına konuk olan geçmiş dönem Çanakkale Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Hukuk Politikalarından Sorumlu Eski Genel Başkanı Muharrem Erkek, gündeme ilişkin birtakım açıklamalarda bulundu. Karagöz’ün sorularına yanıt veren Erkek, CHP’deki değişim rüzgârını değerlendirerek, gelecek süreçlerdeki siyasi yol haritasını anlattı. Erkek, değişimin CHP’ye iyi geldiğini söyleyerek, yaklaşan yerel seçimlerde kendisinin Çanakkale Belediye Başkanlığına talip olduğunu duyurdu.

Erkek’ten Özgür Özel değerlendirmesi

Karagöz’ün Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) Genel Başkan koltuğuna Özgür Özel’in geçmesinin ardından değişimin iyi gelip gelmediğini sorması üzerine Erkek, “CHP kurulduğundan bugüne -ki dünyanın en köklü partilerinden biri... 1 asırlık çok önemli bir çınar- hep değişimin gücüyle hareket etmiştir, tarihi boyunca… Yine değişimin gücüyle hareket etti. Görüyoruz vatandaşlar, ‘tekrar umudumuz yükseldi, tekrar heyecanlıyız’ diyor. Onun için bu değişim, hem partimiz hem de toplumumuz için çok önemliydi. Artık kurultayımızı tamamladık. Üyelerimizden genel başkanımıza kadar herkes, bir bütün olarak yerel seçimlere hazırlanıyoruz” dedi.

Muharrem Erkek Çanakkale Belediye Başkanlığına talip

Çanakkale’de sokaklarda beraber çalıştıklarını ve kamuoyu araştırmaları yaptıklarını ve teveccüh ile karşılaştıklarını aktaran Erkek, “O sokaklarda doğduk, büyüdük, oynadık, yaşayacağız, öleceğiz… Orası bizim memleketimiz… Onun için önümüzdeki dönem için ben de Çanakkale Belediye Başkanlığına Aday Adaylığı için başvurumu koydum. 27 Kasım Pazartesi günü saat 12.30’da başvurumu yapacağım. Bütün hemşehrilerimi pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda Tarla Sokak’ta bekliyorum.” şeklinde konuştu.

“Her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum”

2004 senesinde 2 dönem Çanakkale Belediye Meclisi’nde üyelik yaptığını vurgulayan Erkek, ”2 dönem Sayın Ülgür Gökhan ile birlikte meclis üyeliği yaptım, birlikte çalıştık. Kendisi çok çok değerlidir, belediye başkanımız. Bizim de abimizdir. Biz hep kamu yararını gözettik, yerel yöneticilik yaparken. 2004 yılında Kent Konseyi’nin yönetmeliğini hazırlarken, Çanakkale’deki sivil inisiyatifle beraber Çanakkale’nin vizyonunu belirledik, hep beraber. Çanakkale dedik; tarih, kültür, turizm, üniversite kenti olsun. Şimdi önümüzdeki dönemde de kadrolarımızla beraber memleketimizin hak ve hukuklarını hep beraber korumaya devam edeceğiz. Her şey çok güzel olacak ben inanıyorum, önümüzdeki dönemde yerel seçimlerde büyük başarılara imza atacağız, hem büyük şehirlerde hem illerde hem ilçelerde…” ifadelerini kullandı.

Erkek: “Bence büyük şehirlerde ittifak olmalı”

Karagöz’ün ‘İttifak olmalı mı?’ sorusuna yanıt veren Erkek şu ifadeleri kaydetti: “Bence olmalı, biliyorsunuz ben çalışmaların içinde çokça bulundum. Her yerde olmasa bile belli yerlerde olmalı. İstanbul’da, Ankara’da neden ittifak olmasın? Bu tek adam sistemine, iktidara karşı, bu adaletsizliği büyüten yapıya karşı mücadele edeceksek, yerel seçimlerdeki mücadele de çok önemli. Yerelde demokrasi olmadan ülkede demokrasi olur mu?”

(Sevi Gözay Uğurlu)

Paylaş