Mucize besin anne sütü!

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, 1-7 Ağustos arasında kutlanan Dünya Emzirme Haftası Etkinlikleri kapsamında çerçevesinde anne sütü ile beslenmenin önemini vurgulamak, emzirme hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla stant kurularak bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

394

Dünya Emzirme Haftası, emzirme ile ilgili konularda farkındalığı artırmak ve tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmak amacıyla her yıl 1-7 Ağustos tarihleri arasında kutlanıyor.

Bebek Dostu Hastane ve Anne Dostu Hastane unvanına sahip Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde anne sütü ile beslenmenin önemini vurgulamak, emzirme hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla stant kurularak bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, Başhekim Yardımcısı Dr. Şermin Sürek, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Yiğit, Müdür Yardımcısı Mesut Çayır ve hastane yönetiminin de destek verdiği stantta annelere ve anne adaylarımıza loğusa şerbeti dağıtıldı.

Mucize besin “Anne Sütü”nün öneminden bahseden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mihrimah Selcen Bağcı “Bütün bebekler ve çocuklar sağlıklı olma ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Anne sütü, bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için bu hakkı sağlayan en uygun besindir. İlk 6 ay boyunca bebeğin tüm besin öğesi gereksinmelerini karşılaması, kolayca sindirilebilmesi ve çeşitli hastalıklara karşı koruması açısından eşsizdir. Ayrıca, anne sütü canlı hücreler, hormonlar, aktif enzimler, antikorlar ve pek çok diğer benzersiz bileşenleri içeren dinamik bir besindir. Anne sütüyle beslenen çocuklar zekâ testlerinde daha iyi performans gösterir, aşırı kilolu veya obez olma olasılıkları daha azdır ve ileriki yaşamlarında diyabete daha az eğilimlidirler. Emzirmenin kadın sağlığına kısa ve uzun vadede pek çok faydası bulunmaktadır. Emzirme doğum sonu iyileşmeyi hızlandırdığı gibi doğum sonu depresyon görülme sıklığını da azaltmaktadır. Emziren anneler daha kısa sürede eski kilolarına döner, emzirme ile meme ve yumurtalık kanserine yakalanma riski de azalır.” şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş