"Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz"

Tüm Yerel Sen Çanakkale Temsilcisi Hasan Kart, Çanakkale Belediyesi'nde görevli olan Tüm Yerel Sen Balıkesir Şubesi Disiplin Kurulu üyesi Tayfun Göçen'e karşı hukuksuz ve keyfi görevlendirilme yapıldığını iddia ederek basın açıklamasında bulundu. Kart yaptığı açıklamada Tayfun Göçen'in ünvanının dışında çalıştırıldığını ve bu yapılan görevlendirilmenin keyfi olduğunu öne sürerek hukuki haklarını takip etmeye devam edeceklerini belirtti.

674

Çanakkale Tüm Yerel Sen, Çanakkale Belediyesi çalışanı Tayfun Göçen'in kadrosunun dalgıç olmasına ve görev yerinin Yat Limanı Amirliği olması gerektiğini öne sürerek 21 Temmuz tarihinde ünvanının dışında görevlendirildiğini ve bu görevlendirilmenin hukuksuz olduğunu öne sürdü. Konuyla ilgili iki dava açılmasına ve davaları kazanmış olmalarına rağmen görevlendirmenin hukuksuz ve keyfi olduğunu ve bir an önce bunun son bulması gerektiğini talep etti.

"Bürokratların ders almadığı aşikardır"
Çanakkale Tüm Yerel Sen Çanakkale Temsilcisi Hasan Kart, yaptıkları Tüm Yerel Sen basın açıklamasında hukuki süreci değerlendirdi. Çanakkale Belediyesi'ne ait Yat Limanında işlenen iş cinayetinin hala hafızalarında tazeliğini koruduklarını belirterek konu ile ilgili memur dalgıç kadrosunda uzman olan ve ilgili belgelere sahip üyeleri Tayfun Göçen'in sürgün edilmesini manidar bulduklarını ifade etti. Hasan Kart "Dalgıç olan üyemiz Tayfun Göçen, Yat Limanında iş cinayeti yaşanmadan yaklaşık bir buçuk yıl önce, iş cinayetinde hayatını kaybeden Caner Özbek'in babası olan ve 2011 yılından bu tarihe kadar her yıl usulsüz encümen kararları doğrultusunda "Yat Limanı Amirliği'nin bütün bölümlerinde denizaltı ve deniz üstü tonoz bakım- onarımı, batan tekneleri çıkarma vb işleri"ni yapan Recep Özbek ile 2 Ocak 2022 Pazar günü Yat Limanında yetkisi olmadan yaptığı sualtı işleri ve karadaki teknik işler konusunda tartışmış ve iş cinayetinde hayatını kaybeden oğlu Caner Özbek'in tek başına dalış yapamayacağını, her hangi bir kaza ya da olay durumunda sorumluluğun idare ve kendisinde olduğunu hatırlatması üzerine üyemizi darp ederek burnunu kırmıştır. Bunun üzerine 14 gün darp raporu alan üyemiz Tayfun Göçen suç duyurusunda bulunmuş ve ilgili şahıs ceza almıştır. Konu ile ilgili yapılan kurum içi soruşturmada üyemize uyarı cezası verilmiş ancak hukuki itirazlarımız ile bu uyarı cezası iptal edilmiştir. Bu olay yaşandıktan sonra üyemiz Tayfun Göçen'in Yat Limanına personel giriş kartı iptal edilmiş, görev yapması engellenmiş ve mesnetsiz iddialarla itibarsızlaştırılmıştır. Sonrasında keyfi ve hukuk dışı sürgün görevlendirmeleri başlamış, Yat Limanında liyakatsiz ve uzman olmayan personeller eliyle, yine ahbap-çavuş ilişkisi ile faaliyetler yürütülmeye çalışılmış, adım adım iş cinayetine davetiye çıkarılmıştır. Yaşanan iş cinayetinden sonra maalesef Çanakkale Belediyesi birim yetkililerinin ve bürokratlarının ders almadıkları aşikardır" ifadelerine yer verdi.

"Zulüm seviyesine ulaşan bu keyfi sürgünlerin sebebi nedir?"
Çanakkale Belediyesi bürokratları ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a seslenen Çanakkale Tüm Yerel Sen "Üyemiz Dalgıç Tayfun Göçen'in Yat Limanında görev yapması sizi niye rahatsız ediyor? Üyemizin oradaki varlığı Ahbap-çavuş ilişkilerinize zarar mı veriyor? Yoksa oradaki usulsüzlükleri 31 Mayıs 2022 tarihinde Valilik Makamına dilekçe ile anlattığı için intikam mı alıyorsunuz? Zulüm seviyesine ulaşan bu keyfi sürgünlerin sebebi nedir? Bu zulüm sürgünleri ile üyemizin bozulan aile hayatı vicdanlarınızda zerre kadar yer tuttu mu?" ifadelerini kullanarak eleştirilerde bulundu.

"Kraldan çok kralcı olmayın"
Tayfun Göçen'in görev yerinin değiştirilmesi hakkında konuşan Çanakkale Tüm Yerel Sen, Çanakkale Belediyesi'nin Devlet Memuru yöneticilerine seslenmek istediklerini belirterek "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili diğer kanun ve yönetmeliklerde belirtilen hususlara lütfen uyun ve görevleri başındaki Devlet Memurlarının itibarsızlaştırılmasına son verin. Kraldan çok kralcı olmayın" ifadelerine yer verdi.

"Kurumunuzda çalışma huzuru sağlayın"
Yapılan görev değişliğinin hukuksuz ve keyfi görevlendirme olduğunun bir kez daha üzerinde duran Kart, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 38.maddesinde yer alan hususları Çanakkale Belediye Başkanı bir kez daha Ülgür Gökhan'a hatırlattı. Kart yaptığı açıklamada "Kurumun atamaya yetkili amiri olarak, bu sürgün zulümlere son verin. Hukuksuz ve keyfi görevlendirmeleri sonlandırın. Kurumunuzda çalışma huzurunu sağlayın. Yöneticilerinizi tek taraflı dinlediğiniz gibi lütfen ilgili personelleri de dinleyin. Size bürokratlarınız tarafından aktarılanlar ile gerçeklerin çok farklı olduğunu göreceksiniz" sözlerini kullandı.

"Üyelerimizin haklarını savunmaya devam edeceğiz"
Tüm Yerel Sen'in her zaman üyelerinin haklarını savunmaya devam edeceğini ifade eden Hasan Kart, "Üyelerimize yapılan hukuksuz işlemler sona erinceye kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Safımız ve tarafımız, alın terlerini kentin her sokağına akıtan emekçilerin yanıdır. Gelinen süreç sonlandırılmaz ve üyelerimize yapılan hukuksuz görevlendirme zulmü son bulup, üyelerimiz görev yerlerine iade edilmezse, eylemlerimiz kararlı bir şekilde sürecektir. Yaşanan bu olumsuz olayların, tüm emekçilerin ve Çanakkale Halkının vicdanında yer tutacağından hiçbir şüphemiz yoktur" dedi.
(Seçkin Sağlam)
49451_wysiwyg_22633_hasan-kart-2-.jpg

Paylaş