havadurum

Motosiklet güvenliği için toplumsal işbirliği

Bayramiç Kaymakamı Alper Taş öncülüğünde, ilçe genelinde güvenli sürüş ve kask kullanımı konusunda büyük bir kampanya başlatılıyor.

829

Bayramiç'te artış gösteren motosiklet kazalarına karşı ilçedeki adli, idari, asayiş birimleri ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımları ile geniş katılımlı Trafik Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda tüm tarafların sürece dahil edilmesi amacıyla "Güvenli Sürüş için Hep Birlikte Kampanyası" başlatıldı. Toplantıda, kurum ve kuruluşlar tarafından alınan tüm tedbirlere karşın meydana gelen motosiklet kazalarına karşı alınabilecek tedbirler ve bu kazaların önlenmesi için ilgili taraflar arasında koordinasyonun güçlendirilmesi konusunda görüşme yapıldı.

Motosiklet güvenliği için alınacak tedbirler

Özellikle motosikletlerde kask kullanımı ve güvenli sürüş konusunda alınacak tedbirlerin arttırılmasına yönelik; emniyet ve jandarma ekipleri tarafından trafik denetimlerinin sıklaştırılması ve mobeseler üzerinden takibin arttırılması; okullarda öğrenci ve velilerimize yönelik bilgilendirici çalışmaların yapılması; güvenli sürüş konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve desteklerinin sağlanması konularında kararlar alındı.

Ortak hareket ve destek çağrısı

Toplantıya katılan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin görüşlerinin alındığı toplantıda Kaymakamımız Alper TAŞ şunları ifade etti; "Motosiklet kazalarının önlenmesi için asayiş ekiplerimiz, kamu kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz bünyesinde yoğun çalışmalar gerçekleştiriliyor. Ancak tüm önlemlere karşı yaşanan kazalarda maalesef artış olduğunu görüyoruz. Son dönemde yaşanan kazalarda yaşanan can kayıpları hepimizi çok üzdü. Ailelerimize sabır ve başsağlığı diliyorum. İlçemizin uzun yıllardır kanayan yarası olan motorsiklet kazalarının önüne geçilmesi için ilçemizdeki kurumların, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşlarımızın hep birlikte hareket ederek, herkesin sürecin parçası olacağı bir çalışmanın başlatılması ve ilçemizde güvenli sürüş ve kask takma alışkanlığının kazandırılması gerekiyor. Bu amaçla ilçemizdeki ilgili kurum ve kuruluşlar ile aldığımız kararlar kapsamında 'Güvenli Sürüş için Hep Birlikte' Kampanyasını başlatıyoruz. Bunun için bugün alınan kararlar çerçevesinde herkese düşen görevler olacak. İlgili kurum ve kuruluşlar ile tüm vatandaşlarımızı kampanya kapsamında ortak hareket etmeye ve kampanyayı desteklemeye davet ediyoruz” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş