Minik eller geleceğe tohum bırakıyor

Çanakkale Belediyesi'ne bağlı Tohum Sandığı, Mini Akademi Anaokulu ve FM Akademi Koleji öğrencilerini ağırlayarak, atalık tohumları tanıttı ve ekim yapabilecekleri tohumlar hediye etti.

932

Çanakkale Belediyesine bağlı Tohum Sandığı, Mini Akademi Anaokulu ile FM Akademi Koleji öğrencilerini ağırladı. Bu özel etkinlik, yerel ve atalık tohumların yaşatılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlendi. Tohum Sandığı, uzun süredir bu önemli misyonu üstlenerek çalışmalar yürütüyor ve zaman zaman konuklarını ağırlıdı.

Atalık tohumlar minik ziyaretçilere tanıtıldı

Tohum Sandığı’nın son konukları, Mini Akademi Anaokulu ile FM Akademi Koleji öğrencileri oldu. Bu minik ziyaretçilere, atalık tohumlar tanıtıldı ve tohumlarla ilgili kısa video gösterimleri yapıldı. Öğrencilere, ekimlerini kendilerinin yapabileceği tohumlar da hediye edildi.

Tohum Sandığı nedir?

Tohum Sandığı, geleneksel tohum çeşitlerini koruma ve yaygınlaştırma amacıyla faaliyet gösteren bir inisiyatiftir. Atalık tohumlar, yıllar içinde doğal seleksiyonla oluşmuş ve yerel koşullara uyum sağlamış tohumlardır. Çanakkale Belediyesinin çevre ve doğaya yönelik en önemli projelerinden biri olan ve 2017 yılında faaliyete başlayan Tohum Sandığında sakladığı bu tohumlar, biyoçeşitliliği artırmak, gıda güvenliğini sağlamak ve tarımın sürdürülebilirliğini desteklemek için büyük önem taşıyor.

Gelecek nesillere umut

Bu etkinlik, çocuklara doğayı ve tohumları tanıtmak, onları doğa sevgisiyle büyütmek ve gelecekte sürdürülebilir bir dünya için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenleniyor. Minik öğrenciler, toprakla buluşan tohumları ekerek, gelecek nesillere umut ve bereket bırakıyorlar.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş