havadurum

Minik arkeologlar iş başında!

Çanakkale Seramik Müzesi'nde düzenlenen "Çocuklar için Arkeolojik Kazı Atölyesi"nde çocuklar, arkeoloji bilimiyle tanışmanın heyecanını yaşadılar.

1153

23 Nisan Tahta At Çocuk Şenliği kapsamında planlanan ve hava muhalefeti nedeniyle ertelenen atölye, 2 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Atölye, arkeolojiye dair bilgilendirici bir sunumla başladı. Bilim, arkeoloji, kazı çalışmaları ve arkeolojinin önemi gibi konular çocuklarla interaktif bir şekilde paylaşıldı. Meraklı miniklerin sorularının da yanıtlandığı sunumun ardından, sıra gerçek bir arkeolog gibi davranmaya geldi.

Çanakkale Belediyesi 2024 yılı 23 Nisan Tahta At Çocuk Şenliği programında yer alan ve hava muhalefeti sebebiyle ertelenen “Çocuklar İçin Arkeolojik Kazı Atölyesi” 2 Haziran Pazar günü Seramik Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Atölye, arkeoloji hakkında gerçekleştirilen sunum ile başlarken bilim, arkeoloji, kazılardaki çalışma sistemi, arkeolojinin önemi gibi konular çocuklarla paylaşıldı. Katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona eren sunumun ardından kazı alanına geçildi. Temsili kazı alanında çalışan çocuklar, arkeolojik bir buluntuyu çıkarmanın inceliklerini ve sonrasındaki işlemleri eğlenerek öğrendi. Kırık olan buluntuların yapıştırılması ve soruların yanıtlanmasının ardından atölye tamamlandı.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş