Milli Sporcu Birgül Erken'den Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya

Çanakkaleli milli sporcu Birgül Erken, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda Türkiye rekorunu kırarak bronz madalya kazandı.

598

Çanakkaleli milli sporcu Birgül Erken, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda Paletsiz kategoride 36 metreye dalarak Türkiye rekoru kırdı. Erken, 34 metrelik eski derecesini 36 metreyle geçerek, dünya sıralamasında bronz madalyanın sahibi oldu.

Master kategoride yarışan milli sporcu Erken, "Tüm sezonun yorgunluğu ve sağlık sorunlarına rağmen ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Elimden gelenin en iyisini yaparak rekor kırmayı başardık. Ülkemize hayırlı olsun. Yarın yarışacak milli sporcu arkadaşlarımıza da başarılar dilerim." dedi.

Dünyanın 40 farklı ülkesinden 140 sporcunun katıldığı şampiyonanın madalya töreni 12 Ekim'de gerçekleşecek.

Birgül Erken, bronz madalya kazanmasının ardından duygularını şöyle dile getirdi: "Bu önemli organizasyonda bronz madalya kazandığım için çok mutluyum. Türk bayrağımızı kürsüde dalgalandıracak olmanın heyecanı içindeyim. Bu onur benim için en değerli. Gençlere, özellikle Türkiye'nin güçlü kadınlarına ve yeni yetişen kız çocuklarına bu rekoru armağan ediyorum. Ayrıca, bir öğretmen olarak öğrencilerime ilham vermeyi ümit ediyorum. Bu anlamlı ve onurlu rekorumu en önce sevgili oğlum Ege'ye ithaf ediyorum. Suda verdiğim mücadeleye gelene kadar pek çok zorluk yaşadım. Bu süreçte beni destekleyen herkese teşekkür ederim," dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş