havadurum

Mevsimlik tarım işçilerinin ihtiyaçları için çalışmalar başladı

Çanakkale Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi, ilimize tarım işçisi olarak gelen ailelerin yaşadığı sorunları değerlendirmek üzere saha ziyaretleri gerçekleştirdi.

1154

27 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 2024/5 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı sorunlara çözüm getirmek amacıyla önemli bir adım atıldı. Çıkarılan bu genelgeyle birlikte, ilimize tarım işçisi olarak gelen ailelerin karşılaştığı sorunların çözümü için belirlenen usul ve esaslar hızla hayata geçirilmeye başlandı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde, işçilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri geçici yerleşim alanlarının oluşturulması amacıyla çalışma başlattı. Genelge kapsamında ilk ziyaret Kumkale ovasında bulunan Anadolu Etap Çanakkale Kumkale çiftliğine yapıldı.

Yapılan incelemelerden sonra yetkililer tarafından bir açıklamada yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Müdürlüğümüzce mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olarak çalıştığı yerlerde, eğitim ve sosyal faaliyetleri ile işçilerin temel ihtiyaçlarını giderebilecekleri, ortak kullanım alanları olan, iklim şartlarına uyumlu, emniyetli, ekonomik, estetik ve fonksiyonel, prefabrik, betonarme ya da çelik iskeletli, yeterli büyüklükte geçici ortak kullanım merkezi ile elektrik, su ve kanalizasyon alt ve üstyapısı bulunan geçici yerleşim alanlarının oluşturulması kapsamında; İlimiz Merkez İlçe sınırları içerisinde yer alan ve mevsimlik tarım işçilerin yoğun olduğu, Anadolu Etap Çanakkale Kumkale Çiftliğinde bulunan mevsimlik tarım işçileri Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ortam ve saha ziyareti gerçekleştirilmiştir. Karşılamalarından ve desteklerinden dolayı Anadolu Etap Çanakkale Kumkale Çiftliği İşletme Müdürü Ziraat Mühendisi Alper Hançerli ’ye teşekkür ederiz” denildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş