havadurum

Metin Uca nereliydi, kaç yaşındaydı? İşte hayatı ve biyografisi ile Metin Uca...

Metin Uca, 17 Kasım 2023 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki Metin Uca kimdir, nereliydi, kaç yaşındaydı? İşte Metin Uca’nın hayatı ve biyografisi.

1681

Türk televizyon tarihinin en sevilen ve başarılı sunucu ve yazarlarından biri olan Metin Uca, 17 Kasım 2023 tarihinde yaşamını yitirdi. Uca, Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanması sonucunda geçirdiği trafik kazası sonrası İstanbul’da tedavi altına alınmıştı. Tedavisi kapsamında 15 Kasım 2023 günü yapılan ameliyat sonrasında yoğun bakıma alınan Uca, ameliyat sonrası gelişen komplikasyonlar sonucu hayata gözlerini yumdu.

Metin Uca’nın vefatı, sevenlerini ve sanat camiasını derinden üzdü. Uca’nın cenazesi, 18 Kasım 2023 tarihinde Ankara’da Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Peki Metin Uca kimdir, nereliydi, kaç yaşındaydı? İşte Metin Uca’nın hayatı ve biyografisi.

Metin Uca kimdir, Nereliydi?

Metin Uca, 13 Kasım 1961 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Babası Hakkârili ve annesi Söğüt, Bileciklidir. Küçük bir bürokrat ailenin çocuğu olarak yaşamının büyük bir kısmını İstanbul ve Ankara’da geçirdi. Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri alan Uca, 1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başladı.

1989 yılında TRT’ye geçen Metin Uca, daha sonra Kanal D, Show TV, atv ve Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik, programcılık yaptı. CHP içinde etkin olarak siyasetle uğraştı. 1999 yılından sonra “Günaydın Türkiye” adlı sabah haberleri programı ve 2002 yılında Star TV’de yayımlanmaya başlayan, sunuculuğunu yaptığı “Passaparola” adlı yarışmayla tanındı. Program, 9 sene yayımlandı ve 740 bölüm sürdü.

Tek kişilik gösterilere de çıkan ve seslendirme çalışmaları yapan sanatçı, 2004 yılından bu yana bir kitap üzerinde çalışıyordu. Uca, aynı zamanda birçok gazete ve dergide köşe yazarlığı yaptı. Uca’nın “Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim”, “Yes Yerine Orrayt Demek Caiz midir Hocam?” ve “Tüh” adlı üç kitabı bulunuyor.

3 Şubat 2022 tarihinde, İstanbul Havalimanı’nda “halkı kin ve düşmanlığa sevk etme” suçundan gözaltına alındı.

Metin Uca’nın ölümü

Metin Uca, 17 Kasım 2023 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uca, Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanması sonucunda geçirdiği trafik kazası sonrası İstanbul’da tedavi altına alınmıştı. Tedavisi kapsamında 15 Kasım 2023 günü yapılan ameliyat sonrasında yoğun bakıma alınan Uca, ameliyat sonrası gelişen komplikasyonlar sonucu hayatını kaybetti.

Metin Uca’nın vefatı, sevenlerini ve sanat camiasını derinden üzdü. Uca’nın cenazesi, 18 Kasım 2023 tarihinde Ankara’da Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

(Habe Merkezi)

Paylaş