havadurum

Meteoroloji’den 9 kente sağanak, 21 kente de kavurucu sıcak uyarısı

Türkiye’yi Afrika sıcaklarının ardından fırtına bekliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu tahminlerine göre Karadeniz bölgesindeki 9 il için 'sarı' kodlu sağanak ve Karadeniz için fırtına uyarısı yayınladı.

524

Doğu Karadeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, cuma sabah saatlerinden itibaren Rize il geneli ile Trabzon'un doğu, Artvin'in kuzey kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin edildiğini açıklayan MGM; sel, su baskını, yıldırım ve kıyı kesimlerde kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı. Ayrıca 21 il için ise sıcak hava uyarısı yapılarak bu illerde hava sıcaklığının 35 derece ve üzerinde olması beklendiği açıklandı.

 

Cuma fırtına bekleniyor

MGM’ye göre; Doğu Karadeniz'de ve Batı Karadeniz'in doğusunda rüzgarın yarın (28.07.2023 Cuma) ilk saatlerden itibaren batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Cuma günü (28.07.2023) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

 

Sarı kod uyarısı!

MGM cuma sabah saatleri için 'sarı' kodlu yaptığı uyarı Zonguldak, Düzce ve Bartın çevreleri ile Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun kuzeyinde kuvvetli sağanak ve kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurdu. (Damla Yeltekin)

 

 

 

Paylaş