havadurum

Memur ve memur emeklilerine Hükümetin ikinci zam teklifi açıklandı

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 Kamu Toplu Sözleşmesi için son dakika gelişmesi yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, zam teklifini açıkladı.

1126

Memurlar ve emekliler için zam süreci sürüyor. Hükümetin teklifleri açıklandı. 2024-2025 dönemini kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri hız kesmeden devam ediyor. Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini etkileyen toplu sözleşme süreci, 1 Ağustos'ta başlamıştı. 

İkinci zam teklifi


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak yer alan Memur-Sen üçüncü kez bir araya geldi. 2024'te ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam teklif edildi. 2025 zam teklifi ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 oldu. Hükümet 2024 için teklifleri birer puan artırırken, 2025 için değişikliğe gitmedi.

“3600 ek gösterge için yetkili konferedasyonla birlikte çalışma yapacağız”


İkinci zam teklifini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Sadece mali haklar değil, sosyal haklara ilişkin çok sayıda teklif maddesi bulunmaktadır. Bugün müzakerelerle geldiğimiz nokta üzerinde uzlaşacağımız çok sayıda maddemiz bulunduğunu göstermektedir. Birinci dereceye ulaşan tüm kamu görevlilere 3600 ek gösterge için yetkili konferedasyonla birlikte çalışma yapacağız. Belirli şartlarda disiplin affı çalışması yapacağız. Görevde yükselme sınavlarının belli süre ve düzenli aralıklarla yapılması için çalışmaları sürdüreceğiz. Hac izni verilmesi konusu, TOKİ konutlarında evi olmayanlara öncelik verilmesi konusunda paydaşlarımızla yakın istişare içinde bulunacağız” dedi.

(Damla Yeltekin)

Paylaş