"Medeniyetimize Yön Veren Şehirler" projesi Konya ile tanıtıldı

Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Medeniyetimize Yön Veren Şehirler" projesinin açılışı, Reyan Bodur Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti.

198

Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Medeniyetimize Yön Veren Şehirler" projesi, Konya'nın tanıtıldığı görkemli bir programla Reyan Bodur Anadolu Lisesi'nde start aldı. Program, okullardan gelen talepler doğrultusunda en yüksek oy alan şehirlerden biri olan Konya'nın tüm değerlerinin tanıtıldığı bir etkinlik oldu.

Etkinlikte, manilerden şiirlere, kasidelerden yöresel türkülere kadar farklı sanatsal veriler izleyicilere sunuldu. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemleri’ndeki tarih öncesi çağlardan başlayan geçmişi ile önemli merkezlerden biri olan Konya, tanıtım filmi ile farklı açılardan izleyicilere aktarıldı. Ayrıca, Reyan Bodur Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Emin Şahin'in öğrencileriyle birlikte hazırladığı "Konya ve Medeniyetimiz" temalı resim sergisi sanatseverlerden tam not aldı.

Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, programın hazırlanması ve sunumundaki gayretleri dolayısıyla başta Okul Müdürü Eren Akgün olmak üzere, tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baykal, "Medeniyetimize Yön Veren Şehirler" projesi kapsamında Konya İli Etkinlik Komisyonuna katılımcılara plaketlerini takdim etti ve öğretmenlerin özverili çalışmalarını takdir ederek, "Öğretmenlerimize örnek niteliğindeki çalışmaları ve emekleri için teşekkür ederiz," ifadelerini kullandı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş