Meclis’te “mülakat” tartışması!

Çanakkale Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün akşam gerçekleştirildi. Toplantıda, kamu alımlarında mülakat süreci ele alındı.

586

Çanakkale Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün akşam toplandı. Toplantıda, 13 gündem maddesi görüşüldü. Gerçekleştirilen toplantıda, kamu kurumlarının alım sürecinde mülakat konusu masaya yatırıldı.

“Mülakatın kaldırılması gerekiyor”

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek “KPSS sınavı var ama, mülakatta var. Mülakatın kaldırılma sözü var kaldırılmadı. Mülakatın kaldırılması lazım çünkü tüm mülakatların nasıl gerçekleştirildiğini biliyoruz. KPSS’den, yazılı sınavlardan 95-98-100 puan alan birçok pırıl pırıl genç mülakatlarda eleniyor. Mülakatın kaldırılması gerekiyor. Belirli konularda mülakat gerekebilir o mülakatların da kayıt altına alınması gerekiyor” sözlerine yer verdi.

“Belediye’de mülakat var mı?”

Erkek’in sözü üzerine “Belediye’de mülakat var mı?” sorusunu yönelten AK Parti Çanakkale Meclis Üyesi Hakan Çetin, “Çanakkale Belediyesi’nde makamlar babadan oğula geçer dedikodusu yapılan bir Belediye. Bu adayların tamamını hangi sistemle aldınız? Çanakkale Belediyesi’nin eleştirdiğiniz konudan farklı davrandığını pek zannetmiyorum. Bu konuda hükümete ders verecek en son kurum Çanakkale Belediyesi’dir” cümlelerine yer verdi.

“Çanakkale Belediyesi, bu konuda Türkiye’nin en saygın kurumlarından biri”

Çetin’in sorusu üzerine Başkan Erkek “Mülakatı kaldıracak olan Türkiye’yi yöneten iktidardır. Yıllardır mülakatı kaldırın diye söylüyoruz. Çanakkale Belediyesi’nde ne Başkan ne Meclis Üyeleri kimse eşini, çocuğunu işe almıyor. Çanakkale Belediyesi, bu konuda Türkiye’nin en saygın kurumlarından biri. Şirket yönetim kurulu üyeleri sürekli gündeme getiriliyor. Onların bir kişilik hakları, liyakatleri var. Hepsi emekçi insanlar. Liyakatli insanlarımızın yanına emekçi insanlarımızı da koyuyoruz. Bu konuyu sürekli gündeme getirmenizi de doğru bulmuyorum ama ben bir sonraki meclise o arkadaşlarımızı da davet edeceğim” yanıtını verdi.

(Esra Güller/Sevi Gözay Uğurlu)

(ESRA GÜLLER)
Paylaş