havadurum

MEB Ajanda Aktivasyon Kodu Nasıl Alınır? İşte Detaylar!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yeni uygulaması MEB Ajanda, öğretmenlerin MEBBİS, E-Okul ve DYS gibi modüllere kolayca erişebilmelerini sağlıyor. Peki MEB Ajanda nasıl aktif edilir? MEB ajanda aktivasyon kodu nasıl alınır? İşte MEBBİS öğretmen girişi ile MEB ajanda aktivasyon işlemleri.

31930

MEB Ajanda, MEB’in yeni uygulaması olarak öğretmenlerin hayatını kolaylaştırmak için geliştirildi. Bu uygulama sayesinde öğretmenler, MEB interneti dışından da MEBBİS, E-Okul, DYS gibi modüllere erişebilecek ve sınav görevleri, kurum dışı girişler, kullanıcı hesap güvenliği gibi işlemleri yapabilecekler. Ancak bu uygulamayı kullanabilmek için öncelikle MEB ajanda aktivasyon kodu almak gerekiyor. Peki MEB ajanda aktivasyon kodu nasıl alınır? İşte adım adım anlatımı.

MEB Ajanda Uygulamasını Kurma

MEB Ajanda uygulamasını kullanabilmek için ilk olarak telefonunuza bu uygulamayı indirmeniz gerekiyor. Bunun için telefonunuzun market uygulamasından (Google Play, App Store, Huawei AppGallery vb.) MEB Ajanda programını aratın ve kurun. Eğer telefonunuzda daha önce MEB Anahtar uygulaması yüklü ise, bu uygulamayı güncellediğinizde otomatik olarak MEB Ajanda uygulamasına dönüşecektir.

MEB Ajanda Şifresi Oluşturma

MEB Ajanda uygulamasını kurduktan sonra, bu uygulamaya giriş yapabilmeniz için bir şifre oluşturmanız gerekiyor. Bunun için de MEBBİS öğretmen girişi yapmanız lazım. MEBBİS logosu altındaki Kişisel (TC yazan) MEBBİS’inize girip Kişisel Bilgiler Modülüne tıklayın. Sol taraftaki menüde Uygulama Şifreleri Ekranını tıklayarak MEB Ajanda Şifre Ürete tıklayın ve burada üretilen şifreyi bir yere not alın.

MEB Ajanda Uygulamasına Giriş Yapma

Telefona yüklediğiniz MEB Ajanda uygulamasını açın ve TC Kimlik No ve Mebbisten aldığınız şifreyi girin. Giriş yaptıktan sonra programın sağ üst bölümünde yer alan dişli simgesine tıklayarak açılan uyarıda yeşil renkli “Sorsun” seçeneğini işaretleyin ve çıkan ekranda tamama tıklayın. Bu işlemden sonra sağ üst bölümde yer alan 6 haneli kodu kullanarak MEB interneti dışında yer alan internet bağlantısı ile MEBBİS, DYS, E-Okul ve kısıtlı ekranlarda işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

MEB Ajanda aktivasyon kodu nedir?

MEB Ajanda aktivasyon kodu, telefonunuza yüklediğiniz MEB Ajanda uygulamasında yer alan 6 haneli bir koddur. Bu kodu kullanarak MEB interneti dışından da MEBBİS, E-Okul, DYS gibi modüllere giriş yapabilirsiniz.

MEB Ajanda aktivasyon kodu nasıl alınır?

MEB Ajanda aktivasyon kodu almak için öncelikle telefonunuza MEB Ajanda uygulamasını kurmanız ve bu uygulamaya giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra programın sağ üst bölümünde yer alan 6 haneli kodu not edebilirsiniz.

MEB Ajanda aktivasyon kodu nerede kullanılır?

MEB Ajanda aktivasyon kodu, MEB interneti dışından MEBBİS, E-Okul, DYS gibi modüllere giriş yapmak için kullanılır. Bu modüllere giriş yaparken sizden doğrulama kodu istenecektir. Bu kodu MEB Ajanda uygulamasından alabilirsiniz.

MEB Ajanda aktivasyon kodu kaç dakikada bir değişir?

MEB Ajanda aktivasyon kodu, her 30 saniyede bir değişir. Bu nedenle kodu not ettiğinizde hemen kullanmanız gerekiyor. Aksi takdirde kod geçersiz olabilir.

MEB Ajanda aktivasyon kodu unutulursa ne yapılır?

MEB Ajanda aktivasyon kodu unutulursa, yeni bir kod almak için MEB Ajanda uygulamasını açmanız yeterlidir. Uygulamayı açtığınızda sağ üst bölümde yeni bir kod göreceksiniz. Bu kodu kullanarak işlemlerinizi yapabilirsiniz.(Erhan Taylan)

Paylaş