havadurum

Mayıs ayında tekrar yapılması planlanıyor

Geçtiğimiz günlerde sona eren Esnaf İndirim Günleri, bir dizi etkinlikle sona erdi. Esnafın kalkınmasının amaçlandığı etkinlikte vatandaşların AVM'lerden daha çok çarşıya inerek esnafların bu zorlu ekonomik ve sosyal süreçte yanında olmaları gerektiği vurgulandı.

1131

5-7 Ekim tarihleri arasında Çanakkale'de gerçekleştirilen Esnaf İndirim Günleri hem vatandaşın hem de esnafın yüzünü güldürdü. Çanakkale Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Kemalpaşa Mahalle Muhtarlığının işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, ekonomik zorluklar, doğal afetler ve pandemi gibi zorlu dönemlerin ardından şehrin esnaflarına destek olmak amaçlanırken öte yandan ÇAFAD tarafından yapılan dans gösterileri, defileler, konserler Çanakkale'de renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğin sonuna gelinmesiyle beraber vatandaşların ve esnafın geri dönüşlerinin nasıl olduğu, bu etkinliğin ardından ne gibi çalışmaların gerçekleştirileceğin ilişkin Çanakkale OLAY Gazetesi'ne konuşan Çanakkale Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Budak ve Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Leyla Enli Gürel, dolu dolu bir etkinlik programının ardından gelen talepler doğrultusunda Mayıs ayında tekrardan hayata geçirilebileceğine, bu tarz etkinliklerin Çanakkale'ye çok yakıştığına değindiler.

Budak; "Amacımız; yerel esnafımızın kalkınması"

Geride bıraktığımız Esnaf İndirim Günleri'nin ardından değerlendirmelerde bulunan Çanakkale Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Budak, gelen taleplerin ardından Mayıs ayında tekrar yapılmasının planlandığını dile getirerek; "Esnaf İndirim Günleri'nin ardından aldığımız geri dönüşler oldukça olumluydu. Esnafımız ve vatandaşlarımızı memnun ve mutlu eden bir süreçti. Hiçbir problemin yaşanmadığı güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinliğimizi güzel bir konserle sonlardık, esnaflarımız fazla memnun kaldı bu süreçten. Zaten amacımız yerel esnafımızın kalkınması, vatandaşlarımızın AVM'lerden daha çok çarşıya inmeleriydi. Beklediğimiz sonucu elde ettik. Esnaflarımız, esnaf indirim günleri etkinliğinin yılda iki defa gerçekleşmek üzere arttırılmasını talep ettiler. Nasip olursa da mayıs ayında tekrar gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Emeği geçen herkese özellikle esnaflarımıza teşekkürlerimi iletiyorum" şeklinde konuştu.

Günel; "Talepler geliyor tekrar yapılması üzerine"

Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Leyla Enli Gürel, etkinliğin ardından oldukça olumlu geri dönüşler aldıklarını, hem vatandaş hem de esnafın yüzünün güldüğünü dile getirerek; "Etkinliğimize ilişkin geri dönüşler oldukça iyi. Esnafımızla bu tarz bir etkinlik daha önceden de yapmıştık ama esnaf, indirim günleri daha da etkili oldu diyebilirim. Esnaflarımızdan ve vatandaşlarımızdan yana çok güzel dönüşler alıyoruz. Hem satış olsun hem de moral açısından iyi bir süreç oldu. Çünkü covid, deprem, yangın derken millet olarak zor süreçlerden geçiyoruz. Genel olarak etkinliğe bakacak olursak oldukça verimli ve istediğimiz şekilde geçti. Sonuç olarak oldukça memnun kalınan bir etkinlik oldu, hatta talepler oluştu tekrar yapılması üzerine. Böylesine dolu dolu bir programın olduğu bir etkinlik yapılır mı diye sorular almaya başladık. Çanakkale'de bir ilk diyebilirim. Defilesi, konseri, dans gösterisi derken muhteşem bir etkinlik oldu. Açıkçası bizim de içimize sinen bir iş oldu, hatta bu tarz etkinliklerin gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Halkımız bu tarz etkinlikleri gerçekten seviyor, motivasyona, eğlenmeye ihtiyaç duyuyorlar. Esnaf ise bu zorlu sürecin ardından kazanmak istiyor, üç günlük etkinlik esnafımızın yüzünü güldürdü. Umarım bu etkinliğin devamını getiririz, bahar, yaz, kış olur fark etmez. Artık bizi tutmayın diyebiliriz, belki de geleneksel bir hale gelebilir" dedi.

Paylaş