havadurum

Mauro Icardi kimdir? Mauro Icardi: Galatasaray’ın Arjantinli Süperstarı

Galatasaray’ın bu sezonki en büyük transfer bombası olan Mauro Icardi, hem Türkiye’de hem de Avrupa’da gollerine devam ediyor. Peki, kimdir Mauro Icardi? Nerede doğdu, nasıl futbolcu oldu, hangi takımlarda oynadı? İşte, Galatasaray’ın golcüsü Mauro Icardi hakkında merak edilenler.

2729

Galatasaray’ın bu sezonki en büyük transferi olan Mauro Icardi, Süper Lig’de fırtına gibi esiyor. Arjantinli golcü, ilk 8 haftada attığı 8 golle takımını zirveye taşıdı. Peki, Mauro Icardi kimdir? Futbol kariyerine nasıl başladı? Neden Arjantin millî takımında çok fazla forma şansı bulamadı? İşte, Mauro Icardi hakkında merak edilenler…

Mauro Icardi’nin futbol kariyeri

Mauro Icardi, 19 Şubat 1993’te Arjantin’in Rosario kentinde doğdu. Dokuz yaşındayken ailesiyle birlikte Kanarya Adaları’na taşındı. Futbol kariyerine Gran Canaria’da Vecindario kulübünde başladı ve gençlik kategorilerinde 50’den fazla gol attı. 2007’de Barcelona ve Real Madrid gibi dev kulüplerin ilgisini çekti ve Barcelona’nın altyapısına katıldı.

Barcelona’da iki yıl geçirdikten sonra, Ocak 2011’de Sampdoria’ya kiralandı. Sampdoria’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Icardi, Temmuz 2013’te Inter Milan’a transfer oldu. Inter’de geçirdiği altı sezonda Avrupa’nın en üretken forvetlerinden biri haline geldi. Serie A’da iki kez gol krallığına ulaştı ve Inter’in tüm zamanların en çok gol atan sekizinci oyuncusu oldu. Ayrıca, 2015’te henüz 22 yaşındayken Inter’in kaptanlığına seçildi.

Icardi, 2019’da Paris Saint-Germain’e bir yıllığına kiralandı. Fransız kulübüyle Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynayan Icardi, ertesi sezon PSG tarafından 50 milyon euro’ya satın alındı2. Ancak PSG’de beklenen performansı gösteremeyen Icardi, 2022-23 sezonunda Galatasaray’a kiralandı1. Galatasaray’da kiralık olarak geçirdiği başarılı bir sezonun ardından, Icardi 2023’te 10 milyon euro’luk bir ücret karşılığında kalıcı olarak takıma katıldı.

Mauro Icardi’nin millî takım kariyeri

Mauro Icardi, Arjantin millî takımına ilk kez Ekim 2013’te çağrıldı. Ancak Arjantin formasını çok fazla giyemedi. 2018 yılına kadar sadece 8 maça çıkabildi ve bir gol attı. Tartışmalı bir şekilde Arjantin’in 2018 FIFA Dünya Kupası kadrosuna alınmadı.

Icardi’nin Arjantin millî takımından çok fazla davet almamasının nedenleri arasında teknik direktörlerin tercihleri, takım içindeki rekabet ve kişisel sorunları gösteriliyor. Özellikle, Icardi’nin Wanda Nara ile evlenmesinin, eski eşi Maxi López’in arkadaşı olan Lionel Messi ve Sergio Agüero gibi yıldız oyuncularla arasını açtığı iddia ediliyor.

Mauro Icardi’nin özel hayatı

Mauro Icardi’nin özel hayatı da futbol kariyeri kadar ilgi çekici. Icardi, 2014’te Wanda Nara ile evlendi4. Wanda Nara, aynı zamanda Icardi’nin menajerliğini de yapıyor4. Wanda Nara, daha önce Icardi’nin arkadaşı olan Maxi López ile evliydi ve üç çocuğu vardı. Icardi ve Wanda Nara’nın bu ilişkisi, futbol dünyasında büyük bir skandala neden oldu. Icardi, Wanda Nara’nın üç çocuğunu da evlat edindi ve iki çocuk daha sahibi oldu. Icardi ve Wanda Nara’nın sosyal medyada 8 milyondan fazla takipçisi var.

Mauro Icardi, Süper Lig Tarihinde Rekor Kırarak Göz Kamaştırıyor!

Paylaş