havadurum

Masterchef Tikka Masala tarifi nasıl yapılır? Tikka Masala tarifi ve püf noktaları

Tikka masala, Hint mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan, yoğurt ve baharatlarla marine edilmiş tavuk parçalarının krema ve domates sosuyla pişirilmesiyle elde edilen bir yemektir. Peki, Masterchef Tikka Masala nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi.

1130

Tikka masala, Hint mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan, yoğurt ve baharatlarla marine edilmiş tavuk parçalarının krema ve domates sosuyla pişirilmesiyle elde edilen bir yemektir. Bu yemeğin kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, bazı kaynaklar İngiltere’de Bangladeşli bir aşçı tarafından icat edildiğini iddia etmektedir1 Tikka masala, hem evde hem de restoranlarda kolayca yapılabilen, aromatik ve doyurucu bir ana yemektir. Peki, Masterchef Tikka Masala nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi:

Malzemeler

4 adet kemiksiz tavuk göğsü

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı tikka masala baharat karışımı (hazır veya ev yapımı)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Sosu için

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil

1 yemek kaşığı tikka masala baharat karışımı

1 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı domates püresi

1 su bardağı krema

Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

Tavuk göğüslerini küçük küçük doğrayın. Bir kaseye yoğurt, tikka masala baharatı, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Tavukları bu karışıma bulayın ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tavukları kağıdın üzerine dizin ve fırında 20-25 dakika pişirin. Arada bir çevirerek her iki tarafının da kızarmasını sağlayın.

Sosu için, bir tencerede tereyağını eritin. Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika kadar kavurun. Sarımsak ve zencefili ilave edin ve 2 dakika daha kavurun. Tikka masala baharatı, domates salçası, domates püresi, krema, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 15 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkan tavukları sosun içine atın ve iyice karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Yanında pilav, naan ekmeği veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

(Şerife Turhanlı)

Paylaş