MasterChef’te Şefler Stüdyoyu Terk Etti! Kurallar İhlal Edildi, Sert Tepkiler Gecikmedi

MasterChef Türkiye'nin dün akşam ekrana gelen bölümünde, mavi ve kırmızı takımlar haftanın ilk dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. Şefler, yarışmacılardan balık restoranına uygun yemekler yapmalarını istedi. Ancak, kural ihlali damgasını vurdu ve sert tepkiler yaşandı.

864

MasterChef Türkiye'nin dün akşam yayınlanan bölümünde, heyecan dolu anlar yaşandı. Mavi ve Kırmızı takım, haftanın ilk dokunulmazlık oyunu için karşı karşıya geldi. Şefler ise yarışmacılardan balık restoranı yemekleri yapmalarını istedi. Ancak oyunda yaşanan bir kural ihlali, stüdyoda gerginliğe yol açtı. Somer Şef’in kural ihlaliyle ilgili sözleriyle başlayan olaylar, stüdyonun terk edilmesine kadar uzandı.

Mavi ve Kırmızı Takımlar Dokunulmazlık İçin Mücadele Etti

MasterChef Türkiye'nin son bölümünde, takımlar ilk dokunulmazlık oyununda balık restoranı temalı yemeklerle hünerlerini sergiledi. Ancak Somer Şef, yarışma esnasında kural ihlali yapıldığını belirterek sert bir uyarıda bulundu.

"Geçen haftadan sonra size bir uyarı yapmıştık. Daha dikkatli olmanız gerektiğini söyledik. Tabak iptali gibi hatalar istemiyoruz. Maalesef yine bir kural ihlali var. Bir takımın bir tabağını değerlendirmeye almayacağız," diyen Somer Şef, yarışmacıları şaşkına çevirdi.

Nigar Kural İhlali Yaptı!

O anların ardından kamera kayıtları incelendi ve Nigar’ın bulaşıkların arasına koyduğu bir tencereyi tekrar çıkararak yemek yapmaya devam ettiği görüldü. Nigar, balık çorbasını bu şekilde sundu.

Somer Şef, bu duruma tepki göstererek, "Neden kullanacağınız bir ürünü bulaşıkların arasına koyuyorsunuz?" diye sordu. Nigar ise, "Her şeyi toplamıştık. Son anda Emre, 'Biz bunu bağlayalım, abla' dedi. Bu yüzden gittim ve tencereyi aldım," şeklinde savunma yaptı. Ancak bu açıklama Somer Şef’i tatmin etmedi.

Mavi Takımın Tabağı Değerlendirmeye Alınmadı

Şefler, Nigar’ın kural ihlali nedeniyle Mavi Takım’ın balık çorbasını değerlendirmeye almadı. Somer Şef, “Bulaşığa konan hiçbir ürün oradan çıkartılıp yemeğe eklenmez. Artık o ürün sizin kontrolünüzden çıkmıştır,” diyerek bu duruma son noktayı koydu. Şeflerin kararına rağmen dokunulmazlık oyununun galibi yine Mavi Takım oldu.

Şeflerden Duygusal Anma ve Yarışmacılara Sert Tepkiler

Dokunulmazlık oyunundan sonra yarışmacılar, beş kardeş yahnisi yapmak üzere tekrar mutfağa girdi. Bu yemekle ilgili olarak Mehmet Şef, geçtiğimiz haftalarda vefat eden Osmanlı mutfağı ustası Feridun Ügümü’nün tarifine değindi ve onun anısına bu yemeğin yapıldığını belirtti.

Somer Şef, bu sırada Feridun Ügümü’nün vefatıyla ilgili duygusal bir konuşma yaptı. Ancak yarışmacıların bu esnada malzeme çıkarmaya başlaması Somer Şef’i sinirlendirdi ve “Arkadaşlar burada bir Türk mutfak ustası hakkında konuşuyoruz. Bu kadar mı önemli önünüzdeki malzemeler? Başlayın, ben başka bir şey söylemeyeceğim,” diyerek stüdyoyu terk etti.

"Biraz Saygı!" – Şefler Yarışmacılara Ateş Püskürdü

Mehmet Şef ise bu duruma daha sert tepki gösterdi ve yarışmacılara, “Yok abi, ben de konuşmuyorum. Siz şımarıksınız. Bir şey anlatıyoruz, biz bu yemekler için heyecanlanıyoruz ama siz malzeme çıkarmakla meşgulsünüz. Biraz saygı!” diyerek tepki gösterdi.

Mehmet Şef sözlerine, "Her zaman yapıyorsunuz bunu. Biz anlatırken dinlemiyorsunuz, sonra yüz tane soru soruyorsunuz. Terbiyesizlik yapıyorsunuz, ayıp ediyorsunuz," diyerek devam etti.

Eleme Adayları Belli Oldu

Bireysel dokunulmazlık oyununda ise en başarılı yemeği yapan Nevzat, bireysel dokunulmazlığı kazandı ve eleme potasına Ayşe'yi gönderdi. Daha sonra yapılan eleme oylamasında ismi en çok yazılan yarışmacı Beril oldu. Böylece bu haftanın eleme adayları Ayşe ve Beril olarak belirlendi.

(GÖKHAN ÖZKURNAZ)
Paylaş