Marvel'ın Deadpool ve Wolverine Filmi Rekorlarla Açılış Yaptı

Marvel evreninin adeta bel bağladığı üçüncü Deadpool filmi, beklentilerin de üzerine çıktı. Uzun bir bekleyişin ardından vizyona giren Deadpool ve Wolverine filmi, Marvel stüdyolarının yüzünü kara çıkarmadı. İlk hafta sonu rekor üstüne rekor kırıldı.

500

Marvel evreninin merakla beklenen filmi Deadpool ve Wolverine, vizyona girdiği ilk hafta sonunda rekorlar kırdı. Disney'in yaptığı açıklamaya göre, film dünya çapında 438.3 milyon dolar, ABD'de ise 205 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek sinema tarihinde R kategorisinde en iyi açılışı yapan film oldu. Bu rekor, daha önce ilk Deadpool filmine aitti.

Marvel Evreni İçin Yeni Bir Dönüm Noktası

Deadpool ve Wolverine filmi, sadece R kategorisinde değil, aynı zamanda ABD'de en iyi açılış yapan sekizinci film, tüm zamanların en iyi Temmuz hafta sonu açılışı, son 3 yılın en iyi Marvel açılışı ve en iyi üçüncü film açılışı unvanlarını da kazandı. Marvel Studios, Kevin Feige'nin yönetiminde 30 milyar doları geçen ilk sinematik evren olma başarısını gösterdi.

Deadpool ve Wolverine Filminin Başarısı

Deadpool serisinin üçüncü filmi, beklentilerin de üzerine çıkarak Marvel'ın yüzünü güldürdü. Marvel evreninin en başarılı yapımlarından biri haline gelen Deadpool ve Wolverine, Marvel Studios'un sinematik evrenine önemli bir katkı sağladı. 2008 yılında Iron Man ile başlayan ve beşinci faza ulaşan bu evren, barındırdığı otuzdan fazla filmle sinema tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir başarıya imza attı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş