havadurum

Martin Scorsese’nin Son Filmi Dolunay Katilleri Vizyonda, İşte Filmin Konusu, Oyuncuları ve Eleştirileri

Ünlü yönetmen Martin Scorsese’nin son filmi Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon), 20 Ekim’de Türkiye’de vizyona girdi. Film, 1920’lerde Oklahoma’da petrol zengini Osage halkına yönelik işlenen seri cinayetleri konu alıyor. Leonardo DiCaprio, Robert De Niro ve Lily Gladstone gibi yıldız isimlerin rol aldığı film, şimdiden Oscar adayı olarak gösteriliyor.

1417

Martin Scorsese, sinema tarihinin en önemli yönetmenlerinden biri olarak kabul ediliyor. Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas, The Departed, The Wolf of Wall Street gibi kült filmlere imza atan Scorsese, son filmi Dolunay Katilleri ile de büyük beğeni topluyor. Film, David Grann’ın aynı adlı çok satan kitabından uyarlanmış. Kitap ve film, gerçek bir hikayeye dayanıyor. Film, 1920’lerde Oklahoma’da yaşayan ve topraklarının altında petrol bulunan Osage halkının üyelerinin birer birer öldürülmesini ve bu cinayetleri araştıran FBI ajanlarının karşılaştığı zorlukları anlatıyor.

Filmin Özellikleri

Dolunay Katilleri, Martin Scorsese’nin en uzun ikinci filmi olma özelliğine sahip. Film, 3 saat 26 dakika sürüyor. Filmin başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro yer alıyor. Bu ikili, Scorsese’nin filmlerinde sık sık birlikte çalıştığı oyuncular. DiCaprio, filmde Ernest Burkhart adlı bir dolandırıcıyı canlandırırken, De Niro ise onun amcası olan William Hale adlı bir çiftçiyi oynuyor. Filmde ayrıca Lily Gladstone, Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers gibi oyuncular da rol alıyor. Filmin senaryosunu Eric Roth ve Martin Scorsese yazmış. Filmin müzikleri ise Scorsese’nin uzun zamandır işbirliği yaptığı Howard Shore tarafından bestelenmiş.

Filmin Eleştirileri

Dolunay Katilleri, eleştirmenlerden yüksek puanlar aldı. Film, Rotten Tomatoes sitesinde yüzde 97’lik bir ortalama yakaladı. Eleştirmenler, filmin konusunu, oyunculuklarını, yönetmenliğini ve sinematografisini övdü. Bazı eleştirmenler ise filmin çok uzun olduğunu ve bazı sahnelerin gereksiz olduğunu belirtti. Film ayrıca Cannes Film Festivali’nde de gösterildi ve burada da büyük ilgi gördü. Film şimdiden Oscar’ın güçlü adaylarından biri olarak görülüyor.

Martin Scorsese’nin son filmi Dolunay Katilleri, sinema severler için kaçırılmaması gereken bir film. Film, hem tarihi hem de dramatik bir hikaye anlatırken, hem de izleyiciyi sürükleyici bir maceraya davet ediyor. Filmdeki oyunculuk performansları da oldukça başarılı. Film Türkiye’de 20 Ekim’de vizyona girdi ve sinemalarda izlenebilir. (Haber Merkezi)

Paylaş