havadurum

Marmara Denizi için eylem planı konuşuldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin başkanlığında İstanbul'da gerçekleştirilen Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısına Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek de katıldı.

192

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin başkanlığında İstanbul'da gerçekleştirilen Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen toplantıya Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek'in yanı sıra Marmara Denizi'ne kıyısı bulunan illerin vali ve belediye başkanları, Marmara Deniz Eylem Planı Koordinasyon Üyeleri, akademisyenler ve Bakanlık bürokratları katıldı.

Marmara Denizi'nin kirlenmesine neden olan unsurlar ve bu unsurlarla mücadelenin yanı sıra, son yıllarda görülme sıklığı artan müsilaj, toplantının ana gündem maddeleri arasında yer aldı. Müsilaj konusunda kurum ve kuruluşların çalışmaları değerlendirilirken, müsilaj konusunda yürütülmesi planlanan faaliyetler de görüşüldü.

Toplantıya katılan Belediye Başkanı Muharrem Erkek de yaptığı açıklamada, Marmara'da kirliliği azaltabilmek için ileri biyolojik arıtma tesisleri başta olmak üzere önemli çevre yatırımlarının ivedilikle tamamlanması gerektiğini kaydetti.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş