havadurum

Marmara’da fırtına balık fiyatlarına vurdu

Marmara Denizi’nde 3 gündür devam eden şiddetli fırtına ve yağış, balıkçıları zor durumda bıraktı. Açık denizlere çıkamayan balıkçılar, avlanamadıkları için Bandırma Su Ürünleri Hali’nde balık fiyatlarının artmasına neden oldu.

1436

Balık tezgâhlarında çeşit olsa da bolluk yok. Geçen hafta 100 liradan satılan hamsinin kilosu 150 liraya, mezgitin kilosu 250 liraya, çinekopun kilosu 400-500 liraya, çipuranın tanesi 150 liraya, Karadeniz levreğinin tanesi 120 liraya, tekirin kilosu 400-500 liraya, istavritin kilosu 80 liraya, palamudun kilosu 150 liraya, sardalyenin kilosu ise 70 liraya yükseldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’ndeki balıkçılardan Barış Yılmaz, “Havalar esiyor ve fiyatlar da haliyle yüksek. Hamsi az gelmesinden dolayı da fiyatları etkileniyor. Vatandaşlarımız ucuz balıktan yana istavrit ve sardalyeyi tercih ediyor. Fırtına estiği sürece tekneler açılamıyor ve bu durum da tezgâhlara yansıyor. Hava şartları normalleştiğinde balık fiyatları da haliyle düşecektir” diye konuştu.

(İHA)
Paylaş