havadurum

Marbl Tureks halka arz katılım endeksine uygun mu? İşte Tureks Turunç Madencilik halka arzı detayları!

Marbl halka arz katılım endeksine uygun mu sorusunun cevabını merak edenler için Tureks Turunç Madencilik halka arzı detaylarını derledik. Halka arz fiyatı, büyüklüğü, lot sayısı, borsa kodu ve daha fazlasını sizin için araştırdık. Marbl hisseleri nasıl alınabilir ve nasıl kazanç sağlanabilir sorularının cevaplarını da paylaştık.

4425

Halka arz, bir şirketin hisselerinin ilk defa borsada işlem görmeye başlamasıdır. Halka arz ile hem şirketler hem de yatırımcılar fayda sağlayabilir. Peki, bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Halka arza nasıl katılabilirsiniz? Halka arzdan nasıl kazanç sağlayabilirsiniz? Halka arz takvimini nereden takip edebilirsiniz? Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını sizin için araştırdık. İşte 2 Kasım 2023’te halka arz var mı sorusunun cevabı ve bu haftanın halka arz takvimi!

Marbl nedir?

Marbl, Tureks Turunç Madencilik İç ve Dış Ticaret A.Ş.'nin borsada işlem görecek hisse senedi kodudur. Şirket, mermer, traverten ve doğal taş alanında faaliyet göstermektedir. Şirketin halka arzı 2-3 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşmiştir. Halka arz fiyatı 10,97 TL olarak belirlenmiştir. Halka arzın büyüklüğü 646,9 milyon TL’dir. Halka arzda 58,97 milyon adet lot dağıtılmıştır. Halka arzın tamamı eşit dağıtım olarak yapılmıştır.

Katılım endeksi nedir?

Katılım endeksi, Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin faaliyetlerinin İslami finans ilkelerine uygunluğunu ölçen bir endekstir. Katılım endeksi, şirketlerin faiz, kumar, alkollü içecekler, domuz eti ve türevleri, tütün ürünleri, silah ve savunma sanayi gibi helal olmayan sektörlerde faaliyet göstermemesini, borç oranının belirli bir seviyenin altında olmasını ve faiz gelirinin toplam gelire oranının belirli bir seviyenin altında olmasını şart koşmaktadır. Katılım endeksine uygun olan şirketlerin hisseleri, helal hassasiyeti olan yatırımcılar için tercih edilebilir.

Marbl halka arz katılım endeksine uygun mu?

Marbl halka arz katılım endeksine uygun mudur sorusunun cevabı evettir. Tureks Turunç Madencilik, helal olmayan sektörlerde faaliyet göstermemekte, borç oranı %30’un altında olmakta ve faiz geliri toplam gelire oranı %5’in altında olmaktadır. Dolayısıyla şirket, katılım endeksi şartlarını sağlamaktadır. Bu nedenle Marbl hisseleri, helal hassasiyeti olan yatırımcılar için uygun olduğu değerlendirilmektedir.

Marbl hisseleri nasıl alınabilir?

Marbl hisseleri, borsada işlem görmeye başladığı 4 Kasım 2023 tarihinden itibaren alınabilir. Marbl hisselerini almak için öncelikle bir yatırım hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Bu hesabı bankalar veya aracı kurumlar üzerinden açabilirsiniz. Hesabınız açıldıktan sonra borsada işlem yapmaya yetkili olan banka veya kurumların internet veya mobil uygulamalarından veya telefon bankacılığından Marbl hissesi alım emri verebilirsiniz. Hisse alım emrinde kaç adet hisse almak istediğinizi ve hangi fiyattan almak istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir. Hisse alım emriniz borsada eşleştiği takdirde hisseler hesabınıza aktarılacaktır.

Marbl hisselerinden nasıl kazanç sağlanabilir?

Marbl hisselerinden kazanç sağlamanın iki yolu vardır. Birincisi, hisseleri borsada aldığınız fiyattan daha yüksek bir fiyattan satmaktır. Bu şekilde kısa vadeli bir kazanç elde edebilirsiniz. İkincisi, hisseleri uzun vadeli olarak tutmak ve şirketin performansına göre değer kazanmasını veya temettü ödemesini beklemektir. Bu şekilde uzun vadeli bir kazanç elde edebilirsiniz. Hangi yöntemi tercih edeceğiniz tamamen sizin yatırım stratejinize ve risk toleransınıza bağlıdır.

Marbl, Tureks Turunç Madencilik’in borsada işlem görecek hisse senedi kodudur. Şirket, mermer, traverten ve doğal taş alanında faaliyet göstermektedir. Şirketin halka arzı 2-3 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşmiştir. Halka arz fiyatı 10,97 TL olarak belirlenmiştir. Marbl hisseleri, katılım endeksi şartlarını sağlamaktadır. Bu nedenle helal hassasiyeti olan yatırımcılar için uygun olduğu değerlendirilmektedir. Marbl hisseleri, borsada işlem görmeye başladığı 4 Kasım 2023 tarihinden itibaren alınabilir. Marbl hisselerinden kazanç sağlamak için hisseleri borsada alıp satmak veya uzun vadeli tutmak mümkündür. (Şerife Turhanlı)

Paylaş