havadurum

Manuel Çıtak Kimdir? Türkiye’nin Önde Gelen Fotoğraf Sanatçısı Hayatını Kaybetti

Fotoğraf sanatçısı Manuel Çıtak, kalp krizi sonucu 61 yaşında hayatını kaybetti. Çıtak, Türkiye’nin en önemli fotoğrafçılarından biri olarak kabul ediliyordu. Çıtak’ın hayatı, eserleri ve ölümüne dair bilinmeyenleri sizler için derledik.

1426

Fotoğraf sanatçısı Manuel Çıtak, 10 Ekim 2023 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Çıtak, Türkiye’nin en önemli fotoğrafçılarından biri olarak kabul ediliyordu. Çıtak’ın hayatı, eserleri ve ölümüne dair bilinmeyenleri sizler için derledik.

Manuel Çıtak Kimdir?

Manuel Çıtak, 1962 yılında Malatya’da doğdu. Eğitimini İstanbul Saint Michel Lisesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Bölümü’nde tamamladı. Üniversite yıllarında çıktığı Türkiye seyahatlerinde başladığı fotoğraf çekimlerinde ağırlıklı olarak insan ve portre çalıştı. Kent yaşamı, portre ve çevre gibi konularda siyah-beyaz fotoğrafı ustalıkla kullandı.

Türkiye’deki birçok basın kuruluşunda bağımsız olarak fotoröportaj çalışmaları yapan Çıtak’ın fotoğrafları yurt içi ve yurt dışında çeşitli dergi, gazete ve kitap projelerinde yayınlandı ve birçok sergide yer aldı. Çıtak 1994 yılında Madenciler ve 1996 yılında Kilyos panoromaları gibi belgesel fotoğraf çalışmaları yaptı. Çıtak’ın çalışmaları ilk kişisel sergisi olan "İslomania"da sanatseverlerle buluştu.

Manuel Çıtak’ın Özel Yaşamı

Manuel Çıtak, yazar Şebnem İşigüzel ile evliydi ve iki çocuk babasıydı. Çift, 2008 yılında evlenmişti. Şebnem İşigüzel, eşi Manuel Çıtak’ın ölüm haberini sosyal medya hesabından duyurdu. İşigüzel, “Manuel’im gitti. Kalbi durdu. Ben de durdum” yazdı.

Manuel Çıtak’ın Cenaze Töreni

Manuel Çıtak için 11 Ekim 2023 tarihinde Feriköy Kilisesi’nde cenaze töreni düzenlenecek. Tören saat 14.00’te başlayacak. Çıtak’ın cenazesi daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

(Haber Merkezi)

Paylaş