havadurum

Makedonya Vize İstiyor Mu? 2024 Makedonya Vize Şartları ve Gerekli Evraklar!

Makedonya vize istiyor mu? 2024 Makedonya vize şartları ve gerekli evraklar, Makedonya’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının merak ettiği konular arasında yer alıyor. İşte Makedonya pasaport istiyor mu, Makedonya vize istiyor mu, Makedonya vize ücreti ne kadar, Makedonya vize başvurusu nasıl yapılır gibi soruların cevapları…

2850

Makedonya vize istiyor mu? 2024 Makedonya vize şartları ve gerekli evraklar, Makedonya’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının merak ettiği konular arasında yer alıyor. Makedonya, Balkanlar’da bulunan bir ülke olup, Türkiye ile tarihi ve kültürel bağları olan bir ülkedir. Makedonya, turizm açısından da birçok güzelliğe sahip olan bir ülkedir. Makedonya’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, pasaport ve vize konusunda ne yapmaları gerektiğini araştırıyorlar. Peki Makedonya pasaport istiyor mu, Makedonya vize istiyor mu, Makedonya vize ücreti ne kadar, Makedonya vize başvurusu nasıl yapılır gibi soruların cevapları nelerdir? İşte detaylar…

Makedonya Vize İstiyor Mu?

Makedonya vize istiyor mu sorusunun cevabı da, pasaport türüne ve seyahat süresine göre değişiklik göstermektedir. Makedonya, Türk vatandaşlarına vize konusunda da büyük kolaylık sağlayan ülkelerden biridir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri, 90 günü aşmayan seyahatlerinde vize almak zorunda değildir. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri ise, 90 günü aşmayan seyahatlerinde vize almak zorunda değildir. Ancak, 90 günden uzun süreli seyahatlerde, oturma veya çalışma izni almak isteyenler, vize almak zorundadır.

Makedonya Pasaport İstiyor Mu?

Makedonya pasaport istiyor mu sorusunun cevabı, pasaport türüne göre değişiklik göstermektedir. Makedonya, Türk vatandaşlarına pasaport konusunda büyük kolaylık sağlayan ülkelerden biridir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri, 90 günü aşmayan seyahatlerinde pasaport ibraz etmeden, sadece nüfus cüzdanı ile Makedonya’ya giriş yapabilirler. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri ise, pasaportlarının en az 6 ay geçerliliği olması şartıyla, 90 günü aşmayan seyahatlerinde Makedonya’ya giriş yapabilirler.

Makedonya Vize Ücreti Ne Kadar?

Makedonya vize ücreti, vize türüne ve başvuru şekline göre değişiklik göstermektedir. Makedonya, Schengen Bölgesi’ne dahil olmadığı için, Schengen vizesi ile Makedonya’ya giriş yapılamamaktadır. Makedonya’ya vize başvurusu yapmak isteyenler, Makedonya’nın Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul Başkonsolosluğu’na başvurabilirler. Makedonya vize ücreti, 2024 yılı itibariyle şu şekildedir:

  • Kısa süreli (C tipi) vize: 60 EUR
  • Uzun süreli (D tipi) vize: 75 EUR
  • Transit vize: 35 EUR
  • Grup vizesi: 35 EUR

Makedonya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Makedonya vize başvurusu yapmak isteyenler, Makedonya’nın Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul Başkonsolosluğu’na şahsen başvurmalıdırlar. Makedonya vize başvurusu için gerekli evraklar şu şekildedir:

  • Doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu
  • Geçerli pasaport ve fotokopisi
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu
  • Otel rezervasyonu veya davetiye
  • Banka hesap dökümü veya maaş bordrosu
  • Mesleki durumu gösterir belge (Öğrenci belgesi, çalışma izni, işveren mektubu vb.)
  • Vize ücreti makbuzu
(ERHAN TAYLAN)
Paylaş