havadurum

Makas, “105 yıl önce 19 Mayıs’ta bağımsızlık meşalesi yakıldı”

Bağımsızlık meşalesinin 105 yıl önce 19 Mayıs’ta yakıldığını hatırlatan AK Parti İl Başkanı Naim Makas, milli mücadele ruhunun bugün de canlı olduğunu belirtti.

1552

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Makas yayınladığı mesajda şu ifadeleri dile getirdi; ‘’Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletçe başlattığımız şanlı kurtuluş destanımızın 105. Yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.”

“19 Mayıs esarete ve teslimiyete karşı bağımsızlık”

Esarete ve teslimiyete karşı bağımsızlık mücadelesinin başladığı gün olduğunu vurgulayan Makas; “19 Mayıs, aziz milletimizin yeniden dirilişinin, esarete ve teslimiyete karşı bağımsızlık mücadelesinin başladığı gündür. 105 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesi, aynı inançla bugün de yanmaya devam etmektedir. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, gençlere verilen değeri ve duyulan güvenin en büyük göstergesidir. Bizler de geçmişimizden aldığımız milli mücadele ruhu ile hareket ederek geleceğimizin teminatı gençlerimize verdiğimiz desteği sonuna kadar sürdüreceğiz” diye belirtti.

“Ecdadımızdan bizlere verilen en büyük emanet!”

Milli ve manevi değerlerimizin önemini vurgulayan AK Parti İl Başkanı Naim Makas; “Aziz vatanımızın, kahraman ecdadımızdan bizlere verilen en büyük emanet olduğunu bilerek, şanlı tarihimize ve değerlerimize sahip çıkıp, ülkemizi ve milletimizi daha ileriye taşımanın gayreti içerisinde olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor; tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş