havadurum

Madak’dan İstiklal Marşı ve muhtıra açıklaması...

AKP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Erdoğan Madak, yayınladığı mesajda milletin egemenliğine yapılan her türlü müdahaleleri kınayarak, millet egemenliğinden ve istiklalinden asla taviz verilemeyeceğini belirtti.

539
AKP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Erdoğan Madak, İstiklal Marşının Kabul Edilişinin ve 12 Mart Muhtırasının yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Türkiye’nin büyüyüp demokratikleşmeye başladığı her dönemde asker ve sivil vesayetinin egemenliğe ipotek koymaya çalıştığını belirten Erdoğan Madak, 12 Mart, 12 Eylül gibi askeri, yanı sıra Paralel örgütlenme gibi sivil vesayetlerden bu ülkenin çok çektiğini belirtti. Erdoğan Madak, “Fakat herşeye rağmen milletimiz İstiklal Marşı’nda ifade edildiği gibi “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım” sözlerinden vazgeçmedi.” ifadelerini kullandı.
 
“Milli irade hiçe sayıldı”
Erdoğan Madak, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bugün yıldönümü olan 12 Mart Muhtırasının o tarihlerdeki Genel Kurmay Başkanı Memduh Tağmaç`ın `Toplumsal uyanış, ekonomik gelişmeyi aşmıştı` sözleri çok anlamlıdır. Çünkü o dönemin Türkiye’sinde özgürlükler ve gelişen demokratik ortam, düzeni tehdit ediyordu. Yıllar sonrada 12 Mart cuntasının vazifesini 12 Eylül darbesi tamamlamaya çalıştı. Yetmedi `Ordu görev başına` çağrıları yapan, milli iradeyi hiçe sayan zihniyetler çıktı. Tüm bunlar ülkemizin hep iyileşmeye başladığı dönemlere denk gelmesi manidardır. Unutmamalı ki en önemli çabamız milli irade ve milli bağımsızlıktır. Geçen 13 yıllık süreçte tüm buna benzer darbe girişimleri ve vesayetçi karanlık, AK Partimizin ışığıyla tarihe gömülmüştür. Milletin getirdiğini, millet götürür. Memleketi boğdukları karanlıktan ancak AK Parti’nin ışığı kurtarır.”
 
“İstiklal Marşı bu yıl daha anlamlı”
İstiklal Marşı`nın bu sene daha da anlam kazandığını belirten Madak açıklamasında şunlara yer verdi : “7 Haziran seçimleri de bir istiklal mücadelesidir. Bu İstiklal savaşını galibi de yine milletimiz ve Türkiye’miz olacaktır. Bu anlamda İstiklal Marşımızın da kabulünün yıldönümü olan 12 Mart her zamankinden daha önemlidir. Birlik ve beraberliğine sahip çıkan aziz milletiniz bu oyunlara da dur diyecektir. Bayramiç’de bir müddet yaşayan ve bu vesileyle de Çanakkale’de bir gurur abidemiz olan Mehmet Akif Ersoy’un eşsiz sözleri bir kez daha milletimizin şahlanışının sembolü olacaktır. Allah’tan ve milletten başka hiçbir şeye eğilmeyen AK Parti’de Yeni Türkiye’yi milletimizle birlikte tesis edecektir.”
Paylaş