havadurum

LGS’de o soru mahkemelik oldu!

İstanbul'da Liselere Geçiş Sistemi'ne (LGS) giren Ali Taha Genç isimli öğrenci bir sorunun cevabının değiştirilmesi için dava açtı.

488

Geçtiğimiz hafta yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) gerçekleştirildi. Sınavda Fen Bilimleri testinde yer alan bir soru tartışmalara yol açtı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı A kitapçığındaki 13. sırada yer alan sorunun doğru yanıtı, cevap anahtarına göre C seçeneği olarak ifade edildi. Sosyal medyada sorunun doğru yanıtına ilişkin tartışmalar sürerken, bazı uzmanlar da sorunun doğru yanıtının C değil; A olduğunu iddia etti.

İstanbul'da sınava giren Ali Taha Genç isimli öğrenci cevabın değiştirilmesi için dava açtı. Habertürk'te yer alan habere göre davacı öğrenci Ali Taha Genç, "Cevabın A şıkkı olarak değiştirilmesini veya sorunun iptal edilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Avukat Mevlüt Polat, "Bu kısa sürede eğer sonuçların açıklanması gündeme gelirse, Milli Eğitim Bakanlığı bu soruyu değerlendirmeden çıkarabilir ya da bütün öğrenciler bu soruyu doğru cevaplamış gibi bir değerlendirme yapmak durumunda kalabilir. Yürütmeyi durdurma, bu sorunun hukuk aleminde hiç sorulmamış olması anlamına gelir" dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş