Lapseki Dişbudak Köyü'nde damla sulama yöntemiyle çeltik üretimi geliştiriliyor

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Lapseki Dişbudak Köyü'nde "Damla Sulama Yöntemiyle Çeltik Üretiminin Geliştirilmesi Projeleri" kapsamında üreticilerle bir araya gelerek tarlalarda incelemelerde bulundu.

627

Damla Sulama Yöntemiyle Çeltik Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" Biga, Lapseki, Ezine’de büyük ilgi gördü. Damla sulama yöntemi, suyun daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayarak hem çiftçilere hem de çevreye önemli avantajlar sağlayacak. Bu kapsamda Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan Dişbudak Köyü'nde "Damla Sulama Yöntemiyle Çeltik Üretiminin Geliştirilmesi Projeleri” kapsamında Dişbudak köyünde üreticilerle buluştu.

%75 destekli, yapılan projelerde toplam 3. 257 alanda 85 üretici ile yürütüldü

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada proje kapsamında 3.257 dekar alanda 85 üretici ile yürütülen çalışmalardan bahseden İl Müdürü Nazan Türkarslan; “Lapseki İlçemiz Dişbudak Köyü'nde, "Damla Sulama Yöntemiyle Çeltik Üretiminin Geliştirilmesi Projeleri" kapsamında çeltik üreticilerini ziyaret ederek tarlalarda incelemelerde bulunduk. Bu projeler, Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi ile 47 üreticimize, 1.817 dekar alanda ekilmek üzere %75 devlet destekli 34.840 kg çeltik ve Çanakkale İl Özel İdaresi projesi ile 38 üreticimize 1.440 dekar alanda ekilmek üzere %75 destekli çeltik sağlamaktadır. Toplamda, bu projeler 3.257 dekar alanda 85 üretici ile yürütülmektedir. Üretimin bol ve bereketli olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş