Lapseki’de pestisit kullanımı denetimi yapıldı

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Lapseki Dişbudak Köyü'nde düzenlediği toplantıyla üreticilere pestisit kullanımı hakkında bilgi verdi.

179

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Lapseki ilçesindeki Dişbudak Köyü'nde çeltik üreticilerine yönelik önemli bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, pestisit kullanımının denetimi amacıyla teknik personel tarafından çeltik numuneleri alındı.

Pestisit nedir?

Bakteri, virüs, haşere gibi zararlıların etkilerini ortadan kaldırmak için kullanılan bileşenlere pestisit denir. Pestisitler, sebze ve meyvelerin zarar görmeden yetişmesini sağlamak için; böcekler, mantarlar, yabancı otlar, yumuşakçalar ve solucanlar gibi zararlılara karşı kullanılır. Modern tarımın kaçınılmaz bir bileşeni olan tarım ilaçları, bu bağlamda önemli bir rol oynamaktadır.

Zirai mücadelede pestisit kullanımı

1940’lardan bu yana yoğun olarak kullanılan pestisitler, ekinlerin hastalıklardan, zararlılardan ve yabancı otlardan korunmasında kritik bir öneme sahiptir. Tarımsal mücadele yöntemleri içinde pestisitlerin kullanım yaygınlığı %95 olarak belirtilmektedir.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Lapseki Dişbudak Köyü'nde gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısıyla, üreticilerin pestisit kullanımı konusunda bilinçlenmelerini ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını benimsemelerini, zararlılarla etkili mücadele yöntemlerini tanıtarak, sağlıklı ve verimli tarım uygulamalarının yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş