havadurum

Lapseki'de kan bağışı yapan öğrencilere madalya ve bisiklet

Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Aynur Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin; ''Okulumda Kan'panya Var'' projesi kapsamında 25 Eylül İlkokulu'nda düzenlenen programa katıldı. Kan ve kök hücre bağışında bulunan öğrencilere madalyalarını, en çok kan bağışı toplayan 6 öğrenciye de bisikletlerini takdim etti.

829

Lapseki'de kan bağışı kampanyası düzenlendi. ''Okulumda Kan'panya Var'' projesi kapsamında 25 Eylül İlkokulu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Aynur Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin, okul müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vatandaşlık görevi olduğu vurgulandı

Programda konuşan Kaymakam Öztürk, kan bağışının önemine değinerek, öğrencileri duyarlılıklarından dolayı tebrik etti. Öztürk, kan bağışının hayat kurtardığını, aynı zamanda sağlıklı bir yaşam için de faydalı olduğunu belirtti. Öztürk, kan bağışı yapmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu da vurguladı.

Emeği geçenlere teşekkür etti

Belediye Başkan Yardımcısı Bozkurt da kan bağışının toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini, öğrencilerin bu konuda örnek bir davranış sergilediğini söyledi. Bozkurt, kan bağışı yapan öğrencilere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin ise ''Okulumda Kan'panya Var'' projesinin amacının, öğrencilerde kan bağışı bilincini oluşturmak ve kan bağışı ihtiyacını karşılamak olduğunu ifade etti. Çetin, projeye katılan tüm okullara, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere şükranlarını sundu. Konuşmaların ardından, kan ve kök hücre bağışında bulunan öğrencilere madalyaları takdim edildi. En çok kan bağışı toplayan 6 öğrenciye de bisikletleri verildi. Öğrenciler, aldıkları hediyelerle mutluluklarını dile getirdiler. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş