havadurum

KYK yurt başvurusu ne zaman başlayacak? KYK başvuruları nasıl yapılıyor?

KYK yurt başvurusu ne zaman başlayacak? KYK başvuruları nasıl yapılıyor? KYK'ya nereden başvuru yapılır? çiçeği burnunda üniversitelilerin en çok merak ettiği barınma seçeneği olan KYK yurt başvurusu için detaylar haberimizde.

1393

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği KYK yurt başvuruları 29 Ağustos'ta başladı. Yurt başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. Başvuru süresi 2 Eylül'de sona erecek. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yurtların 950 bin yatak kapasitesiyle öğrencilere hizmet vereceğini duyurdu. Peki, KYK yurt ücretleri ne kadar? Kimler ücretsiz kalabilir? İşte detaylar...

KYK yurt başvurusu ne zaman başlayacak?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına başvurular başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili gençler, YKS2023 yerleştirme sonuçlarınız hayırlı olsun. Türkiye'nin dört bir yanındaki GSB yurtlarımız, gençlik merkezlerimiz, genç ofislerimiz ve spor tesislerimizle yanınızdayız" dedi.

KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK yurt başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve şifreyle e-Devlet'e giriş yapmaları gerekiyor. Sağ üst kısımdaki arama çubuğuna "Yurt Başvurusu" yazarak ilgili sayfaya ulaşabilirler. Başvuru sırasında öğrencilerin tercih ettikleri şehirleri ve yurt tiplerini belirtmeleri isteniyor.

KYK Yurt Başvuru Süresi Ne Kadar?

KYK yurt başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında alınıyor. Başvuru süresi 2 Eylül saat 23:59'da sona erecek. Başvuru sonuçları ise ilerleyen günlerde GSB'nin resmi internet sitesinden ve e-Devlet üzerinden duyurulacak.

KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?

KYK yurtlarında 6 tip oda bulunuyor. Oda tipleri, büyüklük, kişi sayısı, tuvalet-banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor. Geçtiğimiz yıl KYK yurt ücretleri 250 TL ile 450 TL arasında değişiyordu. En düşük maliyetli seçenek 1. tip yurt iken, en yüksek ücrete sahip olan seçenek 6. tip yurttur. Aylık ücretler sırasıyla şu şekildedir: 1. tip yurt için 345 lira, 2. tip yurt için 405 lira, 3. tip yurt için 480 lira, 5. tip yurt için 510 lira ve en üst seviye 6. tip yurt için aylık 570 lira olarak belirlenmiştir.

Kimler KYK Yurtlarında Ücretsiz Kalabilir?

  • Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri
  • Gazi ve gazi çocukları
  • Anne ve babası vefat etmiş olan 25 yaşını geçmemiş öğrenciler
  • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar
  • Devlet koruması altında olanlar
    (Nilay Günay)
Paylaş