Kuzey Ege Havzası Su Kurulu Toplantısı Balıkesir’de gerçekleşti

Balıkesir’de düzenlenen Kuzey Ege Havzası Su Kurulu Toplantısı’nda su kaynaklarının durumu ve geleceği değerlendirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, bölgedeki su açığı riski konusunda uyarılarda bulundu.

182

Kuzey Ege Havzası Su Kurulu Toplantısı, Balıkesir’de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ramazan Konuş Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan da katıldı. Türkarslan; “Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce yürütülen "Kuzey Ege Havza Su Kurulu 2024 Yılı Toplantısı"na katılım sağladık” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, 2030 yılı itibarıyla su kaynaklarında beklenen yüzde 20 azalma ve nüfusta yaşanacak yüzde 10 artış ile Kuzey Ege Havzası’nın su açığı verebilecek bir bölge olacağına dikkat çekti. Sever, Türkiye’nin iklim değişikliğinden en çok etkilenecek ülkeler arasında yer aldığını belirterek, su talebinin nüfus artışıyla birlikte yükseleceğini ifade etti.

“Suyun israf edilmeden kullanılmasının önemi büyük”

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, toplantıda suyun korunmasının gerekliliğini vurgulayarak, “Suyun israf edilmeden kullanılmasının önemi büyük. Evdeki su kullanım alışkanlıklarımızı gözden geçirmeliyiz” dedi. Ustaoğlu, toplumda su tasarrufuna dikkat çekti.

“Suyu kaynağında korumalı”

Genel Müdür Sever, su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılması gerektiğinin altını çizerken, “Suyu kaynağında korumalı, ekonomik döngü içinde yaşam döngüsünü oluşturmalıyız. Ekosistemi de destekleyerek suyun miktar ve kalitesini sürdürebilmek için tüm sektörlerin iş birliği içinde olmasını sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.

Toplantı, bölgedeki su kaynakları, kuraklık etkileri ve uzun vadeli su yönetimi stratejilerinin geliştirilmesi konularında yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş