havadurum

Kuyumcu Arslan'dan altın için kritik uyarı, "Altın yatırım için fırsat verdi"

Yatırımcıların dikkatinden altın fiyatlarındaki haraketlilik kaçmadı. Güvenli liman olarak görülen altından yurttaş vazgeçmedi.

940
Enflasyon, dolar ve euro kurlarındaki yükseliş; her kaleme zam olarak yansıyor. Son aylarda rekor yükselişleriyle altın ve dolar fiyatları yeni haftanın son gününde de anlık olarak takip ediliyor. Son günlerde piyasalarda yaşanan dalgalı seyre dikkatler toplanırken Dolar, Euro gibi evrensel para birimleriyle ve altın kuruyla ilgilenen yatırımcı ve vatandaşlar, arama motorlarında döviz ve altın kurlarını araştırıyor. Altın, dolar ve euro tahminleri merak ediliyor. Gazetemiz Çanakkale OLAY'a değerlendirmelerde bulunan Çanakkaleli Kuyumcu Kerim Arslan ise uzun vadede altın fiyatlarının yukarı seyirde ilerleyeceğini ifade etti.

"Çeyrek altın 3 bin lira olacak diye söyleniyor"
Arslan, altının yatırım için şans verdiğini ifade ederek, "Altın fiyatları eğilim yönünde ilerliyor. Uzun vadede yukarı yönlü ilerler. Altın geldiği yeri unutmaz. Biraz geriledi şuanda alma şansı verdi ama yine yükselir. Çeyrek altın 3 bin lira olacak diye söyleniyor. Tam da altın alma zamanındayız. Çeyrek altın 2 bin 900 lirayı bulmuştu. Şuan 2 bin 780 lira. 120 liralık bir esneme oldu. Şuan fırsatı olan alsın" dedi.

"0.10 gram altın tercih edilmiyor"
Vatandaşın yarım gram ve çeyrek grama yöneldiğini kaydeden Arslan, "0.10 gram altın tercih edilmiyor. Çeyrek altını insanlar çok yakınları olmadıkça götürmüyor. Yatırım amaçlı alıyorlar. Düğün dernek sezonunda olduğumuz ve müşterilerimiz yatırım amaçlı altın aldığı için işler yoğun geçiyor" sözlerine yer verdi.

"Al satta Makas açılınca da aradaki kar marjı azaldı"
Kuyumcu Arslan al-sat yatırımcıların kar marjlarının düştüğünü söyleyerek, "Altın hızlı inip çıktığı için makas açıldı. Makas açılınca da aradaki kar marjı azaldı. Al sat yok. Genelde yatırım amaçlı kullanılıyorlar. Ev-araba alacaklarda altınlarını bozduruyor. Bilezikte işçilikli ürünler daha az tercih ediliyor. Alınıyor ama daha hatıra amaçlı. Bunun maneviyatı da var. Bu bir gelenek. Şuan bilezik rövançta. Yatırım amacı olarak da kullanılıyor. Çünkü bozdururken zarar etmiyor" diye belirtti.

"Geçen sene bu seneye göre işler düşüktü"
Arslan altına olan talebin azalmayacağını vurgulayarak, "Altına fiyatları arttıkça, altına olan talep fazlalaşıyor. Geçen sene işler düşüktü bu seneye göre. Kadınlar altından, takı ve aksesuardan vazgeçmez. 15 bin liralık kelepçe alıyorsa 9 bin liralık alır. Ama alır. Takı bitmez. Asgari ücretle çalışan da alıyor yüksek bütçeli vatandaşlar da alıyor. Bütçeye göre. 2-3-4-5 gramlık ürünler satılıyor. Bu sene zariflik moda. Bir tane 15 bin liralık kelepçe yerine 2-3 tane alıyorlar" dedi.

"Bulgar ve Romenlerde bizim gibi takıya düşkün"
Yerli ve yabancı turistlerin kuyumculara sıklıkla uğradığını kaydeden kuyumcu Arslan, "Çok geliyorlar. Daha çok Bulgar ve Romen. Onlarda bizim gibi takıya düşkün. Takı olarak da yatırım olarak da. Dolar yüksek olduğu için çok daha fazla şey alıyorlar" sözlerine yer verdi.
Paylaş