havadurum

Kurtlar Vadisi Elif Kim? Dizideki Rolü, Hayatı ve Ölümü

Kurtlar Vadisi"nin Unutulmaz Karakteri Elif Eylül'ün Hikayesi ve Ölümü! Özgü Namal'ın Canlandırdığı Avukat Elif Eylül Kimdir? Detaylar İçin Tıklayın!

3805


Kurtlar Vadisi dizisinin en sevilen karakterlerinden biri olan Elif Eylül, Polat Alemdar’ın sevgilisi ve Süleyman Çakır’ın avukatı olarak izleyicilerin gönlünde taht kurmuştu. Peki, Kurtlar Vadisi Elif kimdir? Elif Eylül’ü canlandıran Özgü Namal kimdir? Elif Eylül nasıl öldü? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Elif Eylül Kimdir?

Elif Eylül, 16 Şubat 1979 tarihinde dünyaya geldi. Genç yaşta babasını kaybetti ve annesi Ayşe Eylül ve kardeşi Eren Eylül ile yaşamını sürdürdü. Lise yıllarından beri sevgili olduğu Ali Candan’ın ölümüyle sarsıldı. Zor dönemini Nazife Anne, Ömer Baba, Deli Hikmet ve yakın dostu Canan Çavan’la geçirdi. Sonrasında karşısına çıkan Polat Alemdar ise Ali’ydi, fakat Elif bundan habersiz mafyanın avukatlığını sürdürdü. Elif Eylül, başarılı, cesur, adaletli, güzel ve asi bir kadındı. Polat’ın zayıf yanı olduğu için hep ona karşı kullanıldı. Elif sivri diliyle “Sert Yenge” olur. Polat’ı bile gerektiğinde eleştirecek kadar gözü karadır. Elif Eylül, Kurtlar Vadisi dizisinde Özgü Namal tarafından canlandırıldı.

Özgü Namal Kimdir?

Özgü Namal, 28 Aralık 1978 yılında Üsküdar’da doğdu. Selanik kökenli olan annesi Akile Namal emekli bir devlet memuru, Makedonya kökenli babası Kubilay Namal ise emekli bir tüccardır. 1997 yılında profesyonel olarak Masal Gerçek Tiyatrosu’nda çocuk oyunlarıyla tiyatro oyunculuğuna başladı. 1999 yılında Kanal D’de yayınlanan "Yılan Hikayesi" dizisinde "Zeyno" rolüyle tanındı. 2001 yılında "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar" filmiyle sinemaya adım attı. 2003 yılında "Kurtlar Vadisi" dizisinde "Elif Eylül" rolüyle büyük beğeni topladı. 2005 yılında "Babam ve Oğlum" filmiyle Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı. 2006 yılında "Beynelmilel" filmiyle Altın Koza En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı. 2007 yılında "Mutluluk" filmiyle Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü bir kez daha kazandı. 2008 yılında "Hanımın Çiftliği" dizisinde "Müjgan" rolüyle başrol oynadı. 2010 yılında "Sultan" dizisinde "Sultan" rolüyle başrol oynadı. 2011 yılında "Güzel Günler Göreceğiz" filmiyle Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü üçüncü kez kazandı. 2012 yılında "Yeraltı" filmiyle Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü dördüncü kez kazandı. 2013 yılında "Benim Dünyam" filmiyle Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü beşinci kez kazandı. 2014 yılında "Ulan İstanbul" dizisinde "Derya" rolüyle oynadı. 2015 yılında "Kara Bela" filmiyle komedi türünde başrol oynadı. 2016 yılında "Hayat Şarkısı" dizisinde "Hülya" rolüyle başrol oynadı. 2017 yılında "Öteki Taraf" filmiyle başrol oynadı. 2018 yılında "Bir Aile Hikayesi" dizisinde "Filiz" rolüyle başrol oynadı. 2019 yılında "Kızım" dizisinde "Demir" rolüyle konuk oyuncu olarak yer aldı. 2020 yılında "Kırmızı Oda" dizisinde "Gülseren" rolüyle oynadı. Özgü Namal, 2005 yılında Ahmet Serdar Ortaç ile evlendi ve 2008 yılında boşandı. 2012 yılında Ahmet Mümtaz Taylan ile evlendi ve 2016 yılında boşandı. 2017 yılında Serkan Keskin ile evlendi ve 2019 yılında boşandı. Özgü Namal’ın 2014 yılında Ahmet Serdar Ortaç’tan olan Ali Namal adında bir oğlu vardır.

Elif Eylül Nasıl Öldü?

Elif Eylül, Kurtlar Vadisi dizisinin 97. bölümünde hayatını kaybetti. Polat Alemdar’ın Tapınakçıların emirlerine uymaması sonucu planlanan trafik kazasında ağır yaralanan Elif, hastanede Polat’ın Ali olduğunu Nazife Anne tarafından öğrenir ve şoka girer. Polat’ın yanına gider ve ona sarılırken son nefesini verir. Elif’in ölümü Polat’ı derinden etkiler ve onu intikam ateşiyle doldurur. Elif’in ölümünden sonra Polat, Ebru Duru ile evlense de hiçbir zaman Elif’i unutamaz.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş