havadurum

Kunt’tan 65 Yaş Üstü Vatandaşlara Kapsamlı Hizmet

İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik kapsamlı bir hizmet yelpazesi sunuyor.

582

İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, Çanakkale’de yaşayan vatandaşların yaşam kalitesini artıracak ve sorunlarına çözüm üretecek projeleriyle dikkat çekiyor.

Yalnız Yaşayan Büyüklerimiz için Sağlık ve Destek

Kunt, yalnız yaşayan ve kronik hastalığı olan 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik özel bir sağlık merkezi kurmayı planlıyor. Bu merkezde isteyen vatandaşlara koluna takılan sağlık takibi yapan akıllı saatler ile düşme ve benzeri acil durumlarda hızlı müdahale imkanı sağlanacak.

Belediye Ekipleri Büyüklerimizin Yanında

Market alışverişi ve temizlik gibi ihtiyaçların karşılanmasında da belediye ekipleri destek olacak. Bu sayede, yardıma muhtaç büyüklerimiz günlük yaşamın zorluklarından kurtulacak.

Çanakkale'nin Öğrencileri de Yardımcı Olacak

Burak Kunt, Çanakkale'nin öğrencilerini de projeye dahil etmeyi planlıyor. Tıp Fakültesi ile yapılacak protokol ile stajyer öğrencilere, bölgelerindeki 5 aile büyüğünü takip etme karşılığında burs imkanı sunulacak. Bu sayede, hem büyüklerimiz sürekli takip altında olacak hem de öğrencilere burs desteği sağlanmış olacak.

Anıtkabir Ziyaretleri ve Yaşam Merkezi Kapasitesi Artışı

Her yıl 3 bin 65 yaş üstü vatandaşın Anıtkabir'i ziyaret etmesi için organizasyonlar düzenlenecek. Altın Yıllar Yaşam Merkezi'nin kapasitesi de artırılarak, daha fazla vatandaşın kurslara ve etkinliklere katılımı sağlanacak.

"Belediye Binası Büyüklerimiz için Sıcacık Bir Yuva Olacak"

Burak Kunt, 65 yaş üstü vatandaşların belediye binasında özel bir refakatçi eşliğinde işlemlerini yapabilmelerini sağlayacak. Bu sayede, büyüklerimiz bürokratik işlemlerle uğraşmak zorunda kalmayacak ve belediye binası onlar için sıcak bir yuva gibi olacak.

Burak Kunt'un "Tecrübe" projesi, 65 yaş üstü vatandaşlara saygıyı ve önemi vurgulayan, yaşam kalitelerini artırmayı ve onları topluma daha fazla dahil etmeyi amaçlayan kapsamlı bir çalışmadır.

Projenin Ana Başlıkları:

  • Yalnız yaşayan ve kronik hastalığı olan 65 yaş üstü vatandaşlara özel sağlık merkezi
  • Market alışverişi ve temizlik gibi ihtiyaçlarda belediye ekiplerinden destek
  • Tıp Fakültesi öğrencileri ile iş birliği
  • Her yıl 3 bin 65 yaş üstü vatandaşın Anıtkabir'i ziyaret etmesi
  • Altın Yıllar Yaşam Merkezi'nin kapasitesi artışı
  • 65 yaş üstü vatandaşlara belediye binasında refakatçi hizmeti

Bu proje ile İYİ Parti, Çanakkale'de yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara daha mutlu ve sağlıklı bir yaşam sunmayı hedefliyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş