havadurum

Kullanılmış Giyim ve Tekstil Atıkları Geri Dönüşüme Kazandırılıyor

Çanakkale Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü öncülüğünde, kullanılmış giyim ve tekstil atıklarını geri dönüşüme kazandırmak amacıyla kent genelinde yeni bir proje başlattı.

672

Çanakkale Belediyesi, çevre koruma ve sıfır atık yönetimi konularında önemli bir adım daha atarak, kent genelinde kullanılmış giyim ve tekstil atıklarını geri dönüşüme kazandırmak için harekete geçti. Bu kapsamda, 2872 Sayılı Çevre Kanunu ve Sıfır Atık Yönetmeliği'ne uygun olarak, evlerden toplanan giyim, ayakkabı, kemer, çanta, tül, perde, battaniye, nevresim gibi tekstil ürünleri, özel olarak belirlenen noktalardaki kumbaralara bırakılabilecek.

Geri dönüşümle ekonomiye kazandırılacak

Çanakkale'nin kent merkezinde bulunan 7 mahalle ile birlikte Güzelyalı ve Dardanos bölgelerinde toplam 120 noktada yer alan kumbaralar, 28 Şubat Çarşamba günü itibariyle hizmete açıldı. Bu noktalara bırakılan giyim ve tekstil atıkları, belediye tarafından geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılacak.

Katkı sağlamak önem taşıyor

Belediye yetkilileri, projeye destek verenlerden kullanılmayan ev tekstil ürünlerini çöpe atmak yerine belirlenen kumbaralara atmalarını istedi. Bu şekilde, sadece geri dönüşüm sürecine katkı sağlanmakla kalmayacak, aynı zamanda karbon ayak izinin de azaltılmasına önemli bir katkı sağlanmış olacak.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş