Küçükkuyu Belediyesi Zabıta ekiplerinden market denetimi

Küçükkuyu Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe genelindeki zincir marketlerde kapsamlı denetim gerçekleştirdi. Marketlerde hijyen kuralları, ürünlerin son kullanma tarihleri ve fiyat etiketleri kontrol edilirken, kasa ve reyon fiyatları arasındaki uyumsuzluklar da titizlikle incelendi.

881

Küçükkuyu Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe genelindeki zincir marketlere kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Ekipler, hijyen kuralları, ürünlerin son kullanma tarihleri, reyon fiyatları gibi denetimlerin yanı sıra kasa fiyatlarının karşılaştırılması gibi denetimi de yaptı.

Başkan Gürel: "Haksız kazançlara karşı mücadelemizi sürdürüyoruz"

Belediye Başkanı Muttalip Gürel, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Zabıta ekiplerimiz marketlerde ürün fiyatlarında kasa ve reyon fiyatlarında yapılan yanlışlıklar ile birlikte haksız kazanç elde edilmesini engellemek amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Saha çalışması yapan ekiplerimiz, markette rafları dolaşarak etiketleri inceleyip kasa ve reyon arasında fark olup olmadığını tespit etmeye çalıştı. Haksız kazanç elde etmek üzere çeşitli ürünlerde fiyat artışı yapmak isteyen zincir marketler ile vatandaşlarımızın hakkını savunmak amacıyla yaptığımız mücadelemizi aksatmıyoruz. Zabıta ekiplerimiz ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde bu çalışmalarını sürdürüyor. İşletmeler ve marketler belirli aralıklarla denetliyoruz çünkü Zabıta Müdürlüğümüzün görevlerinden biri halk sağlığını korumakla birlikte vatandaşımızın hakkını da korumaktır” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş