havadurum

Kreş kapanacak mı, fiyatlar neden bir anda iki katına çıktı?

Dardanos İktisadi İşletmesine bağlı Kreş ve Anaokulu tarafından, okulların açılmasına çok kısa bir süre kala velilerce kayıt yaptırılmasına rağmen, ücretlerin iki katına çıkartıldığı öne sürüldü. Öte yandan kreşin kapatılacağına dair söylentileri yayılmaya başladı.

1841

2014-2015 Öğretim yılında ÇOMÜ Kreş adı ile yeni binasında eğitime başlayan ve 5000 metrekare kapalı alana sahip, 36-72 aylık yaş grubuna göre tasarlanan 300 kişilik Türkiye'nin tek katlı en büyük kreşi olma özelliği taşıyan ÇOMÜ Kreş'te birçok söylenti dolaşmaya başladı. Bir yandan yapılan zamlar öte yandan kreşin kapatılması söylentileri gözleri ÇOMÜ Kreş'e yöneltti. Çanakkale OLAY Gazetesi'ne konuya dair açıklamalarda bulunan Dardanos İktisadi İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya; "Türkiye'nin 5 bin metrekarelik en büyük kreşinde kaliteli hizmetin Dardanos İktisadi İşletmesi Yönetim Kurulunca yeniden maliyetleme çalışmaları yapılmıştır" dedi.

Aylık ücretlerin belirlenmesinde nasıl bir yol izlendi?

Son zamanlarda ÇOMÜ Kreş'e dair birçok iddia kulaktan kulağa dolaşmaya başladı. Veliler tarafından okulların açılmasına kısa bir süre kala, kayıt ücretlerine yapılan zamlarla ilişkin söylemler oluşmaya başladı. Veliler tarafından, 2023 bahar dönemi sonunda yeni sezon için 4400 ila 5500 lira fiyat aralığında aylık bedel belirlenmesine karşın, ücretlerin 9000 ila 10000 liraya çıkartıldığı iddia edildi. Okulların açılmasına kısa bir süre kalması ile mağdur durumda olduklarını belirten veliler, zamların oldukça uygunsuz bir süreçte yapıldığını dile getirdiler. Öte yandan yapılan artışların sebebi olarak 47 kişinin çalıştırıldığı kreşte maaşların karşılanamaması nedeniyle böyle bir yol izlendiği iddia edildi. Ancak kayıt fiyatlarının neredeyse iki katına çıkarılmasıyla bazı veliler öğrencilerinin kaydını sildirdiği ifade edildi. Çanakkale OLAY Gazetesi olarak ÇOMÜ Kreş Yönetimi ile iletişime geçilmeye çalışılmasına rağmen yetkili kimseye ulaşılamadı.

Gökkaya; "ÇOMÜ Kreş, idari ve mali yönden bağımsız ve özel bir işletme statüsündedir"

Kreşe dair iddialar yayılmaya devam ederken Dardanos İktisadi İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya konuya ilişkin; "Dardanos İktisadi İşletmesine bağlı özel bir kreş. Dolayısıyla mali yönden üniversite tarafından desteklenebilecek bir yasal statüye haiz olmayıp, bağımsızdır. Özel kreş statüsü nedeniyle başta personel ücretleri olmak üzere tüm giderlerini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden mali destek almaksızın kendi öz gelirlerinden karşılamak durumundadır. Türkiye'nin en büyük kreşinde kaliteli hizmetin sürdürülebilirliğinin sağlanması kapsamında, ÇOMÜ Kreş Yönetiminin önerisi ve Dardanos İktisadi İşletmesi Yönetim Kurulu tarafından kar amacı güdülmeksizin bu yönde bir fiyatlandırma çalışması yürütülmüş olup, açıklanan aylık ücretin Çanakkale'de faaliyet gösteren kreşlerin ortalaması bandında olduğu açıktır. ÇOMÜ Kreş Yönetimi yeni eğitim dönemine ilişkin belirlenen aylık ücretleri velilerimize, gerçekleştirilen planlı toplantılar ile şeffaf biçimde açıklamaktadır. Sonuç olarak kreşimizin, kamuoyunda yalnızca düşük bedeli nedeniyle tercih edilen bir eğitim kurumu olarak değil, kentimize ve ülkemize yakışan nitelikli nesilleri, kaliteden taviz vermeden yetiştirecek eğitim sistemiyle anılan güzide bir kurum olarak geliştirilmesi yeni dönemde İktisadi İşletmemizin en önemli hedefleri arasındadır." dedi
(Dilan Kaynak)
50537_wysiwyg_69850_comu-kres-2-.jpg

Paylaş