Son günlerde, öğretmen atamalarında Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) şartının kaldırılacağı yönünde çeşitli iddialar gündeme geldi.Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu iddialara açıklık getirdi ve öğretmen atama süreçlerinde yapılacak değişiklikler hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Bakan Tekin, öğretmen atamalarında KPSS'nin kaldırılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Ancak, atama süreçlerinde bazı yeniliklerin planlandığını ifade etti. Bu kapsamda, öğretmen adaylarının değerlendirilmesinde farklı kriterlerin de dikkate alınacağı bir sistem üzerinde çalışıldığını açıkladı.
Tekin, öğretmen adaylarının sadece KPSS puanına göre değil, aynı zamanda pedagojik formasyon, lisans başarı durumu ve mülakat gibi çeşitli kriterlere göre de değerlendirileceğini söyledi. Bu sayede, daha kapsamlı bir değerlendirme süreci hedefleniyor.
Bakan Tekin, ayrıca Akademik Gelişim Sınavı (AGS) hakkında da bilgi verdi. AGS'nin, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenleneceğini ve mevcut öğretmenlerin bilgi ve becerilerini güncellemelerine yardımcı olacağını belirtti. Bu sınavın, öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemeleri için önemli bir kriter olacağı vurgulandı.
Özetle, öğretmen atamalarında KPSS'nin tamamen kaldırılması söz konusu değil. Ancak, atama süreçlerinde daha kapsamlı ve adil bir değerlendirme sistemi oluşturmak amacıyla yeni kriterler eklenmesi planlanıyor. Ayrıca, mevcut öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek için AGS gibi yenilikler de hayata geçirilecek.
(HABER MERKEZİ)En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.