KPSS Alan Bilgisi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Soru ve Cevaplar Yayınlandı mı?

21 Temmuz Pazar günü saat 10.15'te tamamlanan 2024 KPSS Alan Bilgisi sınavı sonrası, adaylar heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki, KPSS Alan Bilgisi sonuçları ne zaman açıklanacak? Soru ve cevap anahtarları yayınlandı mı? İşte merak edilen tüm soruların cevapları...

768

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) Alan Bilgisi sınavı da tamamlandı. 171 bin 655 adayın katılımıyla 21 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen sınavda, adaylar istatistik, muhasebe ve işletme alanlarından sorularla karşı karşıya geldi. Sınavın ardından adayların en çok merak ettiği konu ise KPSS Alan Bilgisi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM'nin resmi takvimine göre, 2024 KPSS Alan Bilgisi sonuçları 23 Ağustos 2024 Çarşamba günü açıklanacak. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile sonuc.osym.gov.tr adresinden sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Soru ve Cevap Anahtarları Yayınlandı mı?

Evet, KPSS Alan Bilgisi soru ve cevap anahtarları 21 Temmuz 2024 günü saat 18.00'den sonra ÖSYM'nin resmi internet sitesinde erişime açılması bekleniyor. Adaylar, osym.gov.tr adresinden ilgili oturumun soru ve cevap anahtarlarını görüntüleyebilecek.

Kitapçıklar Ne Zaman Yayınlanacak?

KPSS Alan Bilgisi sınav kitapçıkları, sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayınlanacak. Adaylar, kitapçıkları indirerek sınavdaki performanslarını detaylı bir şekilde inceleyebilecek.

KPSS Alan Bilgisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler:

  • KPSS Alan Bilgisi sınavı, kamu kurumlarında alana dayalı atamalar için uygulanmaktadır.
  • Sınav, lise ve ön lisans mezunları için iki, lisans mezunları için üç oturumdan oluşmaktadır.
  • Her aday, en fazla 3 oturuma girebilmektedir.
  • Alan Bilgisi sınavında genel kültür ve genel yetenek testleri de yer almaktadır.
(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş