KPSS 2024/1 Merkezi Atama Heyecanı Başladı! Tercihler Ne Zaman Sona Eriyor?

Kamu kurumlarında heyecanla beklenen KPSS 2024/1 merkezi atama süreci başladı! Adaylar, 11 Temmuz 2024 tarihi saat 11:00'den itibaren ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden tercihlerini yapmaya başladılar. Peki, bu heyecan dolu süreçte adaylar neler yapmalı, tercihler ne zaman bitecek ve sonuçlar ne zaman açıklanacak? Tüm detaylar bu yazıda!

1013

Kamu kurumlarında memur olmak isteyen yüzbinlerce adayın heyecanla beklediği KPSS 2024/1 merkezi atama süreci başladı. ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzuna göre, adaylar, 11 Temmuz 2024 tarihi saat 11:00'den itibaren tercihlerini yapmaya başladılar. Tercih süreci, 18 Temmuz 2024 tarihi saat 23:59'da sona erecek.

Tercihler Nasıl Yapılacak?

Adaylar, ÖSYM'nin internet sitesine TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak tercihlerini yapabilecekler. Tercih kılavuzunda yer alan tüm bilgiler dikkatlice okunmalı ve tercihler bu bilgiler doğrultusunda yapılmalıdır. Adaylar, en fazla 40 tercih yapabilecekler.

Puanlar Nasıl Hesaplanacak?

KPSS puanları, genel puan ve lise puanı olmak üzere ikiye ayrılır. Merkezi atama için genel puan kullanılacaktır. Genel puan, genel yetenek ve genel kültür testlerinden alınan puanların ortalamasıdır.

Atama Nasıl Yapılacak?

Atama, adayların aldıkları puan ve tercihlerine göre yapılacaktır. En yüksek puanı alan aday, en yüksek tercih ettiği kuruma atanacaktır. Aynı puana sahip birden fazla aday olması durumunda ise yaş ve kıdem gibi kriterler göz önünde bulundurulacaktır.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS 2024/1 merkezi atama sonuçları, Ağustos ayı içerisinde ÖSYM'nin internet sitesinde açıklanacak. Adaylar, sonuçları TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecekler.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş