havadurum

Köyler tahliye ediliyor!

Eceabat'a bağlı Kumköy altında önce zirai alanda çıkan, ardından rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangın rüzgarın da etkisiyle büyümeye devam ediyor. Büyükanafarta, Beşyol köyü, Bigalı köyü tedbir amaçlı olarak tahliye edilirken; Tarihi Alan'da gezen vatandaşların 57. Alay ve Conkbayırı'na gitmemeleri uyarısı yapıldı.

1210

Eceabat'a bağlı Kumköy altında önce zirai alanda çıkan, ardından rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangın rüzgarın da etkisiyle büyümeye devam ediyor.

Büyükanafarta köyüne doğru hızla büyüyen yangın Conkbayırı ve şehitlikleri tehdit ediyor. Şiddetli poyraz nedeniyle yangına müdahale zorlaşırken; oluşan yoğun duman Çanakkale merkezinden de görünüyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangının anız yakılmasından kaynaklandığını belirterek; 9 uçak, 6 helikopter, 67 kara aracı ve 362 personelle müdahale edildiğini açıkladı.

Bu arada Büyükanafarta, Beşyol köyü, Bigalı köyü tedbir amaçlı olarak tahliye edilirken: Tarihi Alan'da gezen vatandaşların 57. Alay ve Conkbayırı'na gitmemeleri uyarısı yapıldı.

Çanakkale Valiliği de konuyla ilgili olarak internet sitesi üzerinden bir duyuru yayımladı. Duyuruda şu ifadeler yer aldı:

"Eceabat Kumköy köyü civarında devam eden orman yangınına Orman, AFAD, Belediye, İl Özel İdare ekiplerince Uçak, Helikopter, Arazöz, itfaiye ve iş makinaları ile havadan ve karadan müdahale edilmektedir.
Büyük Anafartalar köyü tedbir amaçlı boşaltılacak olup, vatandaşlarımız Özel İdare, AFAD ve İl Sağlık müdürlüğü ekipleri tarafından Eceabat Gençlik Konuk Evine götürülerek misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın teyakkuzda olmaları önemlidir.
Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanına girişler ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur."

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş