havadurum

KOMEK Başvuru Ekranı: Konya’da Ücretsiz Kurslara Nasıl Katılabilirsiniz?

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kurslarına katılmak isteyenler için son fırsat! KOMEK kayıtları 9 Ekim’de sona eriyor. 366 farklı branşta eğitim veren KOMEK, hem meslek edindirme hem de kişisel gelişim imkanı sunuyor. KOMEK başvuru kayıt işlemleri, kurs içerikleri, başlangıç tarihleri, sertifikalar ve daha fazlası hakkında bilgi almak için bu haberimizi okuyun.

1527

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri (KOMEK) yeni dönem kayıtları başladı. KOMEK, Konya’da yaşayan vatandaşlara hem meslek edindirme hem de kişisel gelişim imkanı sunan bir eğitim kurumu. KOMEK’te 366 farklı branşta ücretsiz kurslar veriliyor. Peki, KOMEK başvuru kayıt işlemleri nasıl yapılır? KOMEK’te hangi kurslar var? KOMEK kursları ne zaman başlayacak? İşte merak edilen soruların yanıtları…

KOMEK Başvuru Kayıt İşlemleri

KOMEK başvuru kayıt işlemleri online olarak yapılıyor. Kurslara katılmak isteyen vatandaşların komek.org.tr adresine girerek T.C. kimlik numarası, cep telefonu numarası, doğum tarihi ve öğrenim bilgisi girmesi gerekiyor. Ardından cep telefonuna gelen kodu sayfaya girerek seçmek istediği kursu belirlemesi yeterli oluyor. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kursiyerler e-posta veya SMS yoluyla bilgilendiriliyor.

KOMEK’te Hangi Kurslar Var?

KOMEK’te yeni dönemde, Model Uçak (ATA) Yapımı, Elde Maraş İşi, Rusça, Seramik, Çini İşlemeciliği, Java ile Programlama, Kısa Film Yapımı, Kaligrafi, Minyatür Sanatı, Bisiklet Kullanma Eğitimi, Ses Eğitimi, İlmihal gibi alanlar olmak üzere 366 branşta eğitim verilecek1. Ayrıca yüz yüze eğitimlerde ilk kez açılacak branşlar arasında; Ahşap Tasarım ve Modelleme, Vantrolog, Türk Halk Oyunları, Kangoo Jumps, Alçı Rölyef (Sculpture Painting) Eğitimi, Görme Engellilere Yönelik Braille Satranç, Reformer Pilates, Spinning, Depreme Hazırlık ve Okuma gibi eğitimler bulunuyor.

KOMEK Kursları Ne Zaman Başlayacak?

KOMEK kursları güz döneminde hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirilecek. Yüz yüze eğitimler 11 Ekim’de başlayacak ve 31 Aralık’a kadar devam edecek. Uzaktan eğitimler ise 18 Ekim’de başlayacak ve 24 Aralık’a kadar sürecek. Uzaktan eğitimlerde Laravel Eğitimi, Yapay Zeka Eğitimi, Görgü Kuralları ve Zarafet Eğitimi, Empati ve İletişim Eğitimi, İkna Teknikleri Eğitimi, Kişisel İmaj ve Profesyonel Duruş Eğitimi, Konsantrasyon Eğitimi, Mutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirme Sanatı gibi kişisel gelişim eğitimleri verilecek.

KOMEK Sertifikaları Nasıl Alınır?

KOMEK yetişkin eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler MEB ve Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifikalarını e-devlet üzerinden alabilecek. Sertifikaların geçerliliği konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacak.

KOMEK’ten Kimler Faydalanabilir?

KOMEK’ten 15 yaşını doldurmuş herkes faydalanabilir. Ayrıca 3-6 yaş arası çocuğu olan anneler için çocuk oyun salonları da bulunuyor. Bu salonlarda çocuklara okul öncesi eğitim verilirken, anneler de istedikleri kursa katılabiliyor. KOMEK’ten engelli bireyler de yararlanabiliyor. Web Tasarımı ve Engelli Bireyler İçin Çağrı Merkezi Elemanı gibi uzaktan eğitimler engelli bireylere yönelik olarak veriliyor.

KOMEK Kayıtları Ne Zaman Bitecek?

KOMEK kayıtları 9 Ekim tarihine kadar devam edecek. Ancak kurslara yoğun ilgi olduğu için kontenjanlar kısa sürede dolabilir. Bu nedenle kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların elini çabuk tutması tavsiye ediliyor.

KOMEK Hakkında Daha Fazla Bilgi Nereden Alınabilir?

KOMEK hakkında daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşlar komek.org.tr adresini ziyaret edebilir veya 444 55 00 numaralı çağrı merkezini arayabilir. Ayrıca KOMEK’in sosyal medya hesaplarını takip ederek güncel duyurulara ulaşabilir.(Nilay Günay)

Paylaş