havadurum

Kocaeli, Kuvvetli Yağış ve Fırtına Felaketiyle Sarsıldı; Hasarlar Büyüyor!

Dün bölge genelinde etkisini gösteren fırtına ve sağanak yağışlar, Kocaeli'nde su baskınlarına ve trafik kazalarına sebep oldu. Toplamda 25 su baskını, 5 çatı uçması ve 26 ağaç devrilmesi yaşandı. Trafikte ise 31 kaza meydana geldi, 7 kişi hafif yaralandı.

1477

Kocaeli, son 24 saatte etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle ciddi sorunlar yaşadı. Şehre ortalama 73 kilogram yağış düşerken, bölgede su baskınları, trafik kazaları, çatı uçmaları ve ağaç devrilme olaylarına bağlı olarak olumsuzluklar yaşandı. İnsanlar hafif yaralanmalarla sınırlı trafik kazaları ve su baskınlarına maruz kalırken, fırtına kıyı bölgelerinde hasara yol açtı.

Denizdeki Durum ve Ulaşımdaki Aksamalar

Hereke Vapur İskelesi'nde yaşanan olayda, halatların kopması nedeniyle yüzer iskele 15 metre açıkta bekliyor, ancak durumun kontrol altında olduğu belirtildi. Yüksek kesimlerdeki kar yağışları nedeniyle yollarda kısmi daralmalar oluştuğu ancak şu an itibariyle kapalı veya daraltılmış yol olmadığı ifade edildi.

Sahil Hasarları

Kocaeli sahillerinde ise yağış ve fırtına, Gebze, Darıca ve Karamürsel sahillerinde hasara neden oldu. Dev dalgaların vurmasıyla restoran ve kafelerde zarar meydana geldi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, sahildeki zararları inceledi ve ekiplerin tahliye çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Karamürsel'de Tekne Suya Gömüldü

Karamürsel ilçesindeki barınakta bağlı olan bir tekne suya gömülürken, diğer tekneler de su alıp ters döndü. Yağmur sularının derelerden denize karışmasıyla denizin rengi kahverengiye döndü. Darıca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Akın Ateş, balıkçı barınağındaki zararın onarılmasını talep etti.(AA)

Paylaş