havadurum

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Çanakkale'de Togg'u kullandı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Çanakkale ziyaretinde Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u kullandı. Tatar, performansını çok iyi bulduğunu söyledi.

734

Çeşitli programlara katılmak üzere Çanakkale'ye gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir otelde iş insanlarıyla buluştu. KKTC'nin tarihsel sürecine değinen Tatar, "Bundan sonra bir anlaşma olursa iki devlet arasında bir anlaşma olacaktır. KKTC'nin adı ileride değişebilir, bunu zaman gösterecektir ama mutlak surette egemen bir Türk devleti olarak ilelebet yaşayacaktır. Hepimizin görevi ve temennisi, Doğu Akdeniz'de her türlü hakkımızı, hukukumuzu temsil eden bir Türk devletini daha da güçlendirmektir. Onun için Türkiye Cumhuriyeti ile oranın alt yapısını, üst yapısını, ekonomik her türlü verimliliğini, Anadolu'dan götürülen su da dahil çeşitli farklı projelerle güçlendirmeye çalışıyoruz" dedi. Tatar, iş insanları ile iş ortaklıkları yapmayı, ticaret anlamında yeni fırsatlar bulmayı temenni ettiğini belirtti. Tatar, daha sonra şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldiği toplantıda konuşma yaptı. Toplantıya, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ile KKTC'nin İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel de katıldı.

Teknopark projeleriyle ilgili de yasal düzenlemeler yapılıyor

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC'nin turizmde 30 binden fazla yatak kapasitesine, farklı alternatif turizm imkanlarıyla yılda 1,5 milyonu geçen turist sayısına ulaştığını belirtti. Yüksek öğrenim sektörünün yavaş yavaş geliştiğini kaydeden Tatar, tarım faaliyetleri, sanayi bölgeleri, teknopark projeleriyle ilgili de yasal düzenlemeler yaptıklarını anlattı.

Tatar işbirliğinin önemine değindi

Tatar, iş insanları ile iş ortaklıkları yapmayı, ticaret anlamında yeni fırsatlar bulmayı, yöresel ürünlerin KKTC'ye ihracatını ve karşılıklı işbirliğini, ticaretin geliştirilmesini temenni ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar, daha sonra şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldiği toplantıda konuşma yaptı.

Togg için sağ direksiyon talebini iletti

Toplantının ardından Valilik makam aracı olan Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un direksiyonuna geçen Tatar, Kepez'den İskele Meydanı'na kadar sürdü. Sürüşün ardından basın mensuplarına açıklama yapan Tatar, "Performansını çok iyi buldum. Bir kere çok sessiz, akıp gidiyor. Direksiyon hakimiyeti de güçlü, dolayısıyla Togg'u üretenleri yürekten tebrik etmek istiyorum. Biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde sağ direksiyon kullandığımız için şimdilik sipariş veremiyoruz ama inşallah en erken zamanda bizler için de belli ölçüde, belli sayıda üretim olur. O zaman biz de inşallah alırız. Ama gerçekten büyük bir başarı. Türkiye Cumhuriyeti'ni kutluyorum. Türkiye'nin yeni yüzyılında Togg daha da başarılara imza atacak diye temenni ediyorum" dedi.

Çarşıyı gezdi, balıkçılarla sohbet etti

Tatar, Çanakkale Valisi Aktaş ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile çarşıyı gezdi, esnafla selamlaştı. Kordondaki olta balıkçılarıyla sohbet etti. Aynalı Çarşı'yı ziyaret ederek gençlerle fotoğraf çektiren Tatar, Anadolu Hamidiye Tabyası'na da uğrayıp tarihi yapıyla ilgili Kaşdemir'den bilgi aldı.

(AA)

Paylaş