KKM bitti mi? Kur korumalı hesaplar ne zaman bitiyor?

KKM bitti mi? Kur korumalı hesaplar ne zaman bitiyor? Merkez Bankası’nın son dakika kararıyla ilgili merak edilenler bu yazımızda. İşte KKM hesaplarına ilişkin tüm detaylar.

2107

Merkez Bankası, kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarına ilişkin yeni bir karar aldı. Karara göre, KKM hesaplarından TL mevduata geçiş ve KKM hesaplarının belli oranda yenilenmesi hedefleniyor. Peki, KKM bitti mi? Kur korumalı hesaplar ne zaman bitiyor? İşte detaylar.

Merkez Bankası’ndan KKM hesaplarına yeni düzenleme

Merkez Bankası, kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarına ilişkin yeni bir karar aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, KKM hesaplarından TL mevduata geçiş ve KKM hesaplarının belli oranda yenilenmesi hedefleniyor. Ayrıca, kur koruması bulunmayan TL payı seviyesinde artış hedefine geçiliyor.

Merkez Bankası, yaptığı açıklamada, sadeleşme sürecinin kademeli olarak devam edeceğini ve makro finansal istikrarın güçlendirilmesine katkı sağlanacağını belirtti. Buna göre, yabancı para mevduattan KKM’ye dönüşüm hedefi uygulamasına ve TL payına göre menkul kıymet tesis ve zorunlu karşılık uygulamasına son verildi.

KKM bitti mi? Kur korumalı hesaplar ne zaman bitiyor?

Merkez Bankası’nın aldığı kararla birlikte, KKM hesapları kalkmadı ancak paranın KKM’ye değil mevduata gitmesi yönünde düzenlemeler yapıldı. Bu sayede, TL mevduatlar artarken, KKM hesapları azaltılacak. Merkez Bankası, KKM hesaplarının Türk lirası mevduata geçişine ilişkin adımların Para Politikası Kurulu’nun ilan ettiği ilkeler doğrultusunda devam edeceğini duyurdu.

KKM hesabı olan vatandaşlar ise Merkez Bankası’nın kararını takip ederek, bankalarla görüşerek TL mevduata geçiş yapabilecekler. KKM hesaplarının avantaj ve dezavantajlarını değerlendirerek, en uygun seçeneği tercih edebilecekler.

Paylaş