havadurum

Kızılay Başkanı kimdir? 155 yıllık tarihte ilk kadın başkan! Fatma Meriç Yılmaz Kimdir?

Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, 9 Temmuz 2023 tarihinde yapılan genel kurulda seçilerek 155 yıllık Kızılay tarihinde ilk kadın başkan oldu. Peki, Fatma Meriç Yılmaz kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz’ın hayat hikayesi ve başarıları…

916

Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Türkiye’nin en köklü ve saygın kurumlarından biri olan Kızılay’ın başına geçerek tarihe geçti. 9 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilen Kızılay Genel Kurulunda Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Kızılay Başkanı seçilerek 155 yıllık Kızılay tarihinde ilk kadın başkan oldu. Fatma Meriç Yılmaz, hem akademik hem de idari kariyeriyle dikkat çeken bir isim. Peki, Fatma Meriç Yılmaz kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz’ın hayat hikayesi ve başarıları…

Fatma Meriç Yılmaz kimdir?

Fatma Meriç Yılmaz, 1975 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2000 yılında mezun oldu. Tıpta uzmanlık eğitimini 2000-2003 yılları arasında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tamamladı. 2003-2010 yılları arasında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başasistan olarak görev yapmaya başlayan Yılmaz, 2008 yılında doçentlik ünvanını aldı ve 2010 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Klinik Şef Yardımcısı olarak görev yaptı.

2011 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim dalına Doçent olarak atanan Yılmaz, 2014 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde profesörlük ünvanını aldı. 2012-2015 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyokimya Laboratuvarı Eğitim ve İdari Sorumluluğu ile Laboratuvar Koordinatörlüğü görevini yürüttü. 2015-2016 yılları arasında Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği; 2016-2017 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda yayınlanmış makalesi bulunan Yılmaz, halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıbbi Biyokimya Ana bilim Dalında Öğretim Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Tıbbi Biyokimya Kliniğinde Eğitim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yılmaz’ın ayrıca, TÜBİTAK BİDEP Danışma Kurulu Üyeliği, Sağlık Bakanlığı Tıbbi Laboratuvar Bilim Kurulu Üyeliği ve IFCC C-NPU komisyonunda asil üyeliği bulunmaktadır.

2015 yılından bu yana Türk Kızılhaş Yönetim Kurulu üyeliğine devam eden Yıl maz, halen Kızılhaş Kadın Koordinasyon Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

9 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilen Kızılhaş Genel Kurulunda Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Kızılhaş Başkanı seçilerek 155 yıllık Kızılhaş tarihinde ilk kadın başkan oldu.

Evli ve üç çocuk annesi olan Yılmaz iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz’ın vizyonu

Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana Kızılay’ın vizyonunu şöyle açıkladı:

"Kızılay, Türkiye’nin en köklü ve en güçlü sivil toplum kuruluşudur. Kızılay, hem yurt içinde hem de yurt dışında ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan, afetlere hazırlıklı olan, kan bağışını teşvik eden, sağlık hizmetleri sunan, sosyal yardım ve dayanışmayı sağlayan bir kurumdur. Kızılay, aynı zamanda uluslararası alanda da saygın bir konuma sahiptir. Kızılay, Türk milletinin vicdanının sesidir.

Bizim vizyonumuz, Kızılay’ın bu misyonunu daha da güçlendirmek, daha fazla insana ulaşmak, daha fazla gönüllü kazanmak, daha fazla bağış toplamak, daha fazla proje üretmek ve daha fazla işbirliği yapmaktır. Bizim vizyonumuz, Kızılay’ın hem Türkiye’nin hem de dünyanın en büyük insani yardım kuruluşu olmasıdır.

Bizim vizyonumuz, Kızılay’ın 155 yıllık tarihine yakışır şekilde geleceğe taşınmasıdır. Bizim vizyonumuz, Kızılay’ın her zaman milletimizin yanında olmasıdır." (Haber Merkezi)

Paylaş