havadurum

Kızıklı Yağlı Pehlivan Güreşleri nefes kesti

Burhaniye Belediyesi’nin himayelerinde ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen etkinlik, Kızıklı Er Meydanı’nda yapıldı.

1412

Burhaniye Kızıklı Yağlı Pehlivan Güreşleri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen pehlivanları ağırladı. Er meydanında 14 farklı kategoride toplam 250 pehlivanın ter döktü.

Minik 1, Minik 2, Teşvik 1, Teşvik 2, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Orta, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta, Başaltı ve Başpehlivanlık kategorilerinde gerçekleştirilen güreşler, izleyicilere büyük heyecan yaşattı.

Başpehlivan Ertuğrul Dağdeviren oldu

Başpehlivanlık finalinde Ertuğrul Dağdeviren ve Süleyman Başar karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelenin galibi Ertuğrul Dağdeviren oldu ve 1.’lik kupasını kaldırdı. Süleyman Başar ikinci, Fatih Atlı ise üçüncü oldu. Başaltı Boyu kategorisinde Balıkesirli Gökhan Öz birinci olurken, Tansel Umut ikinci, Kemal Şahin ise üçüncü sırada yer aldı. Büyük Ortaboyu kategorisinde Burhaniyeli Sertaç Çavdar birincilik kupasını kazanarak hemşehrilerini gururlandırdı.

Güreş Ağası Yunus Parlak

Bu yılki güreşlerin yeni ağası iş adamı Yunus Parlak seçildi. Güreşlere; Kaymakam İlyas Memiş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Karakoyun, 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, Burhaniye İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Çağdaş Ak, İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcıları Tamer Midilli ve Oktay Erbalaban, Burhaniye Belediye Meclis Başkan Vekili Tarık Erdil, önceki dönem İYİ Parti BBB Grup Başkan Vekili Metin Özpınar, ÇMK Başkanı Erhan Balgün, mahalle muhtarları, komşu ilçelerden protokol üyeleri ve çok sayıda güreşsever katıldı.

Başkan Deveciler: "Ata Sporumuzu Yaşatmanın Gururunu Yaşıyoruz"

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, "Bizim güreşimiz Türkiye’nin en önemli güreşleri arasında yer alıyor. Türkiye’nin en önemli başpehlivanlarını burada ağırladık. Ata sporumuzu yaşatmanın ve güreşseverlerle sporcularımızı buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çok keyifli müsabakalar izledik. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz" dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş